• 瀏覽: 18,246
  • 回覆: 435
  • 追帖: 1
「保衞家園」,如果連港鐵站都屬於自己家園範圍,駛唔駛經過每個站都同當區陀地打聲招呼先?用呢個借囗做理由,突顯咗佢地黑勢力本性,自然更應重判,邊個諗出嚟?

熱賣及精選
200名白衣暴徒,拉得7名?真係兒戲,得啖笑。

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....
幾百人拉得7個?
法治已死

打輸果班都應該係同罪喎

引用:
原帖由 魯迅 於 2021-7-22 11:35 AM 發表

保護自己住既地方都要坐,有冇搞錯
唔識報警

有個判爆左7年

告咗一邊,幾時告埋帶隊入去暴動既另一邊?

比起打人嘅曱甴,呢班人更值得同情、尊敬,起碼佢哋喺當時環境,有勇氣企出嚟對抗曱甴,保衛家園。
不過犯法就係犯法,點都要承擔法律責任。
但黃藍刑罰,輕重有別,始終係老問題,間接縱容曱甴橫行!

你看到的未必是事實
你以為的事實未必是真相
豈有此理,為國家,恐襲也是情有可原的

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-7-22 11:36 AM 發表

84個月係7年,不是6年。標題錯!
大台後來更正咗
有線最先同正確,但因為冇link出唔到
你知呢度不可以自由出題,俾link限死咗

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-7-22 11:49 AM 發表

比起打人嘅曱甴,呢班人更值得同情、尊敬,起碼佢哋喺當時環境,有勇氣企出嚟對抗曱甴,保衛家園。
不過犯法就係犯法,點都要承擔法律責任。
但黃藍刑罰,輕重有別,始終係老問題,間接縱容曱甴橫行!
鼓吹暴力
已報國安等拉

引用:
原帖由 凸凸凹凹 於 2021-7-22 11:48 AM 發表

告咗一邊,幾時告埋帶隊入去暴動既另一邊?
話咗後年先審林卓廷等黑衣人

白衣暴徒手持攻擊性武器,
呢幾個阿sir唔出嚟認人?

附件

162036395637773_P6613448.jpg(103.8 KB)

2021-7-22 11:53 AM

49708185_303.jpg(34.09 KB)

2021-7-22 11:53 AM

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....
痴線,放火打放就坐2-3 年, 拎支竹仔打人坐6 年

幾百人個白衫人周街打人
告得幾個
完全無阻嚇力

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]