• 瀏覽: 14,081
  • 回覆: 201
又嚟攞着數,畀唔夠就繼續反枱玩制裁!🤬

熱賣及精選
中國又跪低,又再次跌入美國圈套

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表

美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
笑L左,求大陸見面仲咁多口水😏,仲未撚識分莊閒。到時又要我國外交部長教育一下美國佬。想負責任的話就過來包部專機接你班黃絲過去。

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表

美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
覺得無面咪唔好來

老尾通漲失控,好想取消對華關稅壓制通漲,又沒有下台階,惟有急於求中國對話。

之前咪話對口級數唔夠高唔嚟,做乜忽然放下身段訪華呀!

引用:
原帖由 cll4793 於 2021-7-22 01:23 PM 發表

佢老美呢個老虔婆其實冇咩可以傾,反正佢冇權力對任何實質問題作出決策,佢只係黎想正式傳達美賊布㝝想來中國見王毅,或者楊傑篪,希望中國可以救救佢老美,傾得掂就叫醒拜山去簽名落實咁囉。

所以基本上呢個賊婆第一係黎帶布㝝想來中國的請求,第二係帶回中國提出的會面條件,完了,王毅只係因應外交禮儀,禮貌上同佢飲杯茶only,泡麵都冇得俾佢食的。
其實王毅都無決策權
美國只有一個副國務卿
唔同中國有一堆副外長

引用:
原帖由 飛魚菲比斯 於 2021-7-22 12:22 PM 發表

佢係暗串大陸
咁岩呆灣又係落細雨浸左2日

引用:
原帖由 no_ic 於 2021-7-22 01:47 PM 發表

之前咪話對口級數唔夠高唔嚟,做乜忽然放下身段訪華呀!
就算安排星期日都要黎..........

傾乜丫,次次都係不平等條約,根本就係迫你就範

引用:
原帖由 沒有醉的瘋子 於 2021-7-22 01:47 PM 發表

老尾通漲失控,好想取消對華關稅壓制通漲,又沒有下台階,惟有急於求中國對話。
想要有個談判,減關稅要中國買多啲嘢,我真係怕中國會息事寧人妥協。

正獅狒鬼!!

附件

Screenshot_20210629_221831.jpg(119.29 KB)

2021-7-22 02:03 PM

引用:
原帖由 CHS1 於 2021-7-22 01:49 PM 發表

其實王毅都無決策權
美國只有一個副國務卿
唔同中國有一堆副外長
王毅是正式的中華人民共和國外交部部長

楊傑篪是中國共產黨中央政治局委員,現任
中共中央政治局
委員,
中央外事工作委員會
秘書長兼
辦公室
主任,
中央對臺工作領導小組
秘書長。
楊的職位是高於王,中國是集體領導機制,已經訂下的決策方案,即使楊也不能根據自己判斷而隨意作出臨時超出方案框架修改的。(僅屬個人觀點)

引用:

是但搵個官仔接見得啦

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-7-22 02:08 PM 發表

是但搵個官仔接見得啦
而家都係搵個官仔應酬下

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]