• 瀏覽: 14,106
  • 回覆: 201
引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表

美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
美國係咪好多思覺失調患者?

熱賣及精選
冇乜好傾?
中央咪撚睬隻美狗啦

唔歡迎尾狗

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-7-22 11:17 AM 發表

老美唔讓步,唔改變態度,奶都冇用,俾你去到北京門口,都唔俾你入去,天津以狗不理包子聞名,你可以試下,不過原裝的狗不理包子倒沒甚麼了不起。
美國之前打壓中國的仇,點算先,而且美國佬好奸,又成日講大話

見乜9野美狗?大陸幾時先會好似俄羅斯咁硬起來?

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-7-22 12:45 PM 發表

見乜9野美狗?大陸幾時先會好似俄羅斯咁硬起來?
見下有乜所謂。
俄羅斯總統同外長都同美國嗰邊傾啊。

日日話大陸依樣唔好個樣唔好, 之後同你講要建設性對話??

傻的嗎?

黃偽叩頭美副國務卿,係美可見預設目的。

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表

美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
十淡屎想換一啖砂糖? 邊有咁容易

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-7-22 10:53 AM 發表

中國出王毅算唔算𨳍咗?
出王毅唔系傾呀
你識唔識字呀

美國佬又係嗰一套好話搵中國著數,搵咗著數又壞事做盡。

老美唔想美國爆煲
終於要跪求大國

美國的國策就是遏制中國的發展以維持自己的霸權地位
兩屆政府把能用手段都試了一遍
治國無能抺黑中國轉移視線
睇睇有咩新嘢可以展示

尾狗咪好L巴閉嘅!
重乜柒要去官訪呀?

自由女神已經脫下衣服,但秦俑有點不感興趣!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]