• 瀏覽: 13,944
  • 回覆: 12
在北京,外交部深夜證實,方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

呢d行為曱甴稱為做奶共+跪......之前有美國議員話唔好去大陸, 好危險有國安法架wor

熱賣及精選
引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 10:03 AM 發表

以美國佬好戰嘅性格都係Reject佢地多
如果真係成功,好可能真係奶左中國鞋底作出大量讓步,不過可能性好低
唔知係咪咁橋......

琴日小英少有咁問候大陸(鄭洲)災民
呆灣之前死幾百人都未出聲.........

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-22 10:19 AM 發表

老尾死 lu 爛 lu ,中國惟有應酬下佢
安排星期日+1 去.........

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-7-22 10:53 AM 發表

中國出王毅算唔算𨳍咗?
安排星期日都照去, 咪重柒
邊個開工

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 10:03 AM 發表

以美國佬好戰嘅性格都係Reject佢地多
如果真係成功,好可能真係奶左中國鞋底作出大量讓步,不過可能性好低
我估會用視訊開會

引用:
原帖由 飛魚菲比斯 於 2021-7-22 12:22 PM 發表

佢係暗串大陸
咁岩呆灣又係落細雨浸左2日

引用:
原帖由 no_ic 於 2021-7-22 01:47 PM 發表

之前咪話對口級數唔夠高唔嚟,做乜忽然放下身段訪華呀!
就算安排星期日都要黎..........

引用:
原帖由 隔離真心事 於 2021-7-22 05:08 PM 發表

佢如果到中國訪華,麻煩用低級別既歡迎儀式黎招呼佢,或者求其叫警察確保佢安全接佢機算九數
我覺得會用視訊
星期日+1, 天津訪問.........

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-7-22 05:26 PM 發表

照返克里的招待方法, 副外長親身會面, 王毅又係視像吹下水, 等謝爾曼叫做跟高等官員會談過來交差
咁安排天津訪問, 唔係北京.....重要星期日....

天津有咩名勝ar...……星期日去咪岩lor

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-7-22 05:39 PM 發表

同上次克里一樣安排在上海, 雖然克里不是官員, 但他當時的身分是總統委派的氣候特使, 反正由特朗普後半任期到依家拜登上台半年, 未有一個高級官員踏足北京訪問, 更搵個低級的來接待, 這是中國擺的姿態
咁訪問上海應該好過訪問天津掛........

引用:
原帖由 CHS1 於 2021-7-22 05:41 PM 發表

中國外交政策其實唔關國務院事
係中共直接控制的
即係政治局常委決定
楊潔篪負責監督

國務卿喺美國排第二
楊潔篪喺中國大概排第十
黃毅係中國大約排到30位
條副國務卿黎jar

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-7-22 05:44 PM 發表

仲同副總理視像吹下水添   假假地都叫總統的特使嘛, 待遇好點是應該的
隔住個mon吊算好比面阿拉斯加兜口兜面吊到青晒

引用:
原帖由 siulamchi 於 2021-7-22 05:52 PM 發表

冇嘢同你傾
星期日傾咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]