• 瀏覽: 15,057
  • 回覆: 201
引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-7-22 11:17 AM 發表

老美唔讓步,唔改變態度,奶都冇用,俾你去到北京門口,都唔俾你入去,天津以狗不理包子聞名,你可以試下,不過原裝的狗不理包子倒沒甚麼了不起。
俾佢入,唔准坐車,由正陽門行入去,先覲見毛太祖,再去參拜人民英雄記念碑,符合禮數,就恩准你入去人民大會堂開會

全程由記者錄影

熱賣及精選
引用:
原帖由 Money7 於 2021-7-22 12:41 PM 發表

老尾都冇誠意,有乜好傾?
佢老美呢個老虔婆其實冇咩可以傾,反正佢冇權力對任何實質問題作出決策,佢只係黎想正式傳達美賊布㝝想來中國見王毅,或者楊傑篪,希望中國可以救救佢老美,傾得掂就叫醒拜山去簽名落實咁囉。

所以基本上呢個賊婆第一係黎帶布㝝想來中國的請求,第二係帶回中國提出的會面條件,完了,王毅只係因應外交禮儀,禮貌上同佢飲杯茶only,泡麵都冇得俾佢食的。

美狗跪求來中國,
想搖尾乞憐求施捨!

引用:
原帖由 john117 於 22-7-2021 09:54 AM 發表

美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
佢負責帶份最後通牒俾北京,準傋宣戰?

又派個被制才的來 

見完就攞野出嚟老屈
話中國唔肯讓步
唔肯開放商貿
唔肯交出大殺傷力武器

然後又話要制裁

引用:
原帖由 stormy10 於 22-7-2021 10:26 AM 發表

美向中傅一個誘戰訊息。
莫非謝爾曼周想搭軍機訪華?
要派殲20攔截驅逐佢

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表

美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
可能又提出幫幫手入啲尾債,再唔幫手好快尾爆。

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表

副國務卿 vs 中美關係副外長/國務委員,誰的官階比較高?

老美自己話見王毅,王毅見唔見都係未知之數。

中國呢百年來上過老美咁多次當,今次應該學精左

飛多半個鐘就到,都唔俾佢入北京,要佢天津落。
下次件布冧來就叫佢去三沙永興島見,等佢自由航行到夠。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-7-22 01:25 PM 發表

佢負責帶份最後通牒俾北京,準傋宣戰?
美賊當年侵略伊拉克之前,確係派過條茂利去伊拉克,宣稱去唔知講乜春,其實就係專程去辣㷫侯賽因,逼佢開戰,吊佢老美一早準備好嗮,最怕就係死鬼侯賽因縮沙唔打。
不過呢次唔係,佢老美冇咁嘅本事,又冇咁嘅本錢同我國打仗。😁😁😁😁😁

傾嚟多9餘

美國怎會有建設性對話

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]