• 瀏覽: 24,473
  • 回覆: 201
+3
美狗整個亞洲行程其實就是來跪拜中國的!是次行程訪問其他國家都都是掩飾!

美國面皮比書厚,中國根本無興趣見面。老美死纒爛打,強人所難!

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表
美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
一定要俾佢嚟,仲要全程錄影,睇下佢地點跪同避免被屈!

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-22 12:26 PM 發表

你應該睇下內文
其實謝爾曼同佢傾既 都係謝鋒
佢地傾完之後 先見王毅
就安排黎講 會談層級無變
最後出場既王毅 只係屬禮節性安排
而且 如果安排同會面王毅係用視訊
咁就好睇LOR
似係夾硬搵嚟講!

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-7-22 10:31 AM 發表
關稅戰,中國唔會主動減,糜蟈自己又無下台階減,一減,美共黨即出來插爆。其他的,中國一定唔會就範,會談是無結果的
是的, 美主政的是選票行先, 減稅會令大量選票流失.  應該是緩和一下關係, 不至冇計傾, 不境中/俄/伊朗已結盟, 力量非同少可.  

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2021-7-22 12:53 PM 發表

出王毅唔系傾呀
你識唔識字呀
即係跌落地拿番渣沙?

引用:
原帖由 klargenf 於 2021-7-22 11:12 AM 發表
記住千祈唔好買美國國債,除非美國佬將台灣交出嚟
點樣叫美國佬交出中國國土內既一個地方?

咪啋老尾啦!
黎中國打個攔,之後返美國又作故仔!

「健康競爭」就係自己競爭力唔夠時,用盡一齊卑劣嘅方法去打擊對手!等對手無法與其競爭,咁對自己黎講就係「健康競爭」🤣🤣🤣

呢隻老美鬼閪有陰毛!!

副國務卿之前又話唔傾
又嫌人級數低
而家又死過黎傾
真係cheap 到

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表
美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
來者絕對不善,小心防範老尾賤種。

真係想有建設性對話,就唔會天天都係 china 啦

應該要隔離謝爾曼21日後先好接見、D7佢。

美國佬真係有精神分裂-軍方攪事,經濟又想合作.成日中國人權乜七,其他國家人權就唔出聲.叫其他國家抵制,制裁.人地制裁佢又叫生叫死.又要馬兒好,又要馬兒不吃草.