• 瀏覽: 24,453
  • 回覆: 201
+3
引用:
原帖由 Henry1268 於 2021-7-22 10:34 AM 發表

再唔傾美國今年就會支爆.
一定係叫中國買多啲國債再買多啲唔多等使嘅嘢!

用番美國果套對付佢,放話打算明年減持一半美債,賣少DD已經係談判籌碼

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表
美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
副務兄,叫個派出所所長接待佢飲茶食包算啦

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表
美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
千里迢迢黎求見,咁有誠意,咁應該啲通漲通到佢死死下!

引用:
原帖由 denis789 於 2021-7-22 09:17 PM 發表

副務兄,叫個派出所所長接待佢飲茶食包算啦
之前美國咪制裁一個公安嘅,叫佢接待呢件副國務卿得啦。

唔好放鬆,勝負未分,小心陰謀詭計

今次中國主塲,又當著世界傳媒面前大大力再屌7美國。

引用:
原帖由 奶少 於 2021-7-22 07:34 PM 發表

外交詞彙黎姐 坦誠同建設性交流等於各有各講但乜都冇達成
浪費大家時間丫嘛

中國又認輸了

中國立場強硬,老美再不坐下好好商量,損害必然無法估計!

引用:

而家連芯片都唔比, 仲有得傾,
死開啦美國人

去到中國
記得學下你老細
遲個零鐘先到場
大國嘛!

隔離左14+7先仲,仲要自費

美狗跪求中國接見!

帶咗咩誠意嚟先?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]