• 瀏覽: 24,535
  • 回覆: 201
+3
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-22 09:58 AM 發表
在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

呢d行為曱甴稱為做奶共+跪......之前有美國議員話唔好去大陸, 好危險有國安法架wor
冇嘢同你傾

引用:
原帖由 little-fish 於 2021-7-22 05:49 PM 發表

之前美國唔肯係天津見中國三線外交部官員,現在又死死氣接受。
美國急功問題 :
貿易逆差擴大
通脹(5%,但又唔敢加息)
想中國買責卷

派啲兵來+小動作 ,以為可以搞城下之盟?
所以天津啱佢啦, 再寸D廣州9就

引用:
原帖由 siulamchi 於 2021-7-22 05:52 PM 發表

冇嘢同你傾
星期日傾咩

引用:
原帖由 一眼關七 於 2021-7-22 01:34 PM 發表
老美自己話見王毅,王毅見唔見都係未知之數。
當然啦, 你作客來到我先話唔得閒, 你個人就好得閒咁企左響樹, 呢個係一個好大嘅風險, 咁都肯搏, 老美真係急到賴.

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-22 05:42 PM 發表

條副國務卿黎jar
呢條副卿可能高級過美國某些正部長,佢喺美國嘅排名亦都分分鐘高過黃生係中國嘅排名。美國國務院嘅層級係遠遠高過中國外交部嘅

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-7-22 01:37 PM 發表
飛多半個鐘就到,都唔俾佢入北京,要佢天津落。
下次件布冧來就叫佢去三沙永興島見,等佢自由航行到夠。
布林? 仲咁寸深圳水圍村得啦, 派深圳市長接見

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-22 10:10 AM 發表
DKLM ,日日針對中國,有乜好傾??
讚同!

引用:
原帖由 cll4793 於 2021-7-22 10:39 AM 發表

實質性讓步未必,但係確實是被中國逼到要守國際規則,想見我國政要就要由外交部向中國外交部提出,揾d2打6不知名嘅官員廢up,揾FNN吹風,咁就想見我國外交官,咪7L懵懵食檸檬囉。
今次只係為更高級會談搭橋,撟都未必搭得成,更加唔會傾其它野。

引用:
原帖由 19611691 於 2021-7-22 01:46 PM 發表
中國又跪低,又再次跌入美國圈套
哦, 千里迢迢走來天津睇低幾級嘅謝鋒安坐家中施施然咁跪呀?

美帝來求我們了,奧力給

如果開場的記招,中方指摘老美唔好作野,唔可以搞中國內政。教訓一番。睇下條女點落台

飛過來播病毒典算

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-22 05:49 PM 發表

隔住個mon吊算好比面阿拉斯加兜口兜面吊到青晒
阿拉斯加這次會面, 相信除了美國, 其他各國會編入外交人員教材

引用:
原帖由 老乘客 於 2021-7-22 06:09 PM 發表
如果開場的記招,中方指摘老美唔好作野,唔可以搞中國內政。教訓一番。睇下條女點落台
佢而不往非禮也,餓佢二餐先,跟住先開記者會。  

一個副國務卿要由王毅接見,中國外交顏面何存.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]