• 瀏覽: 60,495
  • 回覆: 534
  • 追帖: 2
+39
向幼稚園細路洗腦可恥 

引用:
原帖由 onepunchman101 於 2021-7-23 08:45 AM 發表

協助及教唆,
已報國安,
揾定劣師啦。
而家本書正式禁左了嗎,件案審完了嗎?
一日未係禁書,都可以分發。

口中充滿信心的特區政府,連一本小孩書也容不下,連小朋友閱讀都影響埋,大人講句野都要就住就住,咁就叫只影響極少數人。

小弟本人砲仗頸,不對的就要罵。

我在街上同人吹水,大罵中港兩地政府,警察行過都無收口。

引用:
原帖由 insertmen 於 2021-7-23 11:34 AM 發表

一大班私了人,扔汽油彈,做假新聞,火燒與自己政見不同的人都叫無錯?

不過,都可能真係無錯,這些人被法官讚揚為優秀的細路,
一切私了、起底、破壞,均由2019年6月12日警察不戴委任証引起。

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-7-23 12:00 PM 發表
向幼稚園細路洗腦可恥 
證明金主之用心狠毒, 一定要嚴懲

教恊,又夠鐘潛水

引用:
原帖由 fulviewgrn 於 2021-7-23 12:13 PM 發表

而家本書正式禁左了嗎,件案審完了嗎?
一日未係禁書,都可以分發。

口中充滿信心的特區政府,連一本小孩書也容不下,連小朋友閱讀都影響埋,大人講句野都要就住就住,咁就叫只影響極少數人。

小弟本人砲仗頸,不對的就要罵。

我在街上同人吹水,大罵中港兩地政府,警察行過都無收口。:smi ...
請理性思考一下,
我唔知閣下既父母, 或者祖父母或更上一代祖先, 相信總有人是由國內移居香港,
那三本書將內地新移民比喻為狼,
咁其實嗰班仆班只係以既得利益者立場講話啫,
佢地稱呼自己祖先是狼喎,
如果昰的話, 他們豈不是狼後代,
或是狼與羊所生的雜種後代,
我又唔明佢地咩撚邏輯覺得狼移民左香港之後生既香港人就會變成羊囉?
根本就ON 9

引用:
原帖由 insertmen 於 2021-7-23 09:20 PM 發表

吓!
警察不戴委任証就需要扔汽油彈,私了,破壞,火燒異己份子?

咁你出街記得長期手持身份證.
如果不是就俾"手足"私了、起底、破壞、扔汽油彈及火燒
著制服都照打喎, 身上有張委任証 仲有命

引用:
原帖由 IBMR51 於 2021-7-23 03:36 AM 發表
成立假新聞法之後,要拉曬外國記者協會,同埋本地記協嗰班撚樣!
特別是香港電台影冠頭相果位

引用:
原帖由 insertmen 於 2021-7-23 09:20 PM 發表

吓!

暴力城市就係在此時開始

引用:
原帖由 showhand 於 2021-7-23 08:04 PM 發表

請理性思考一下,
我唔知閣下既父母, 或者祖父母或更上一代祖先, 相信總有人是由國內移居香港,
那三本書將內地新移民比喻為狼,
咁其實嗰班仆班只係以既得利益者立場講話啫,
佢地稱呼自己祖先是狼喎,
如果昰的話, 他們豈不是狼後代,
或是狼與羊所生的雜種後代,
我又唔明佢地咩撚邏輯覺得狼移民左香港之後生既香港人就會變成羊囉?
根本就ON 9
三本畫冊,主要講反修例後的情況。
國內人在香港定居,無分先後,就是香港人。很多國內來港不久的中年婦女,沒口鄉音,但仲反共過香港的年青人。
係香港人就要保衛自己的地方,有何不對。
去年國內省市都嚴防湖北人車進入,比香港更激烈。

洗腦從幼兒教育開始。

引用:

吓!

警方允許屬下不佩戴委任証,遮蓋編號,執法不公,係做成沖突激化的主因。
正所謂一隻手掌拍不響。
您不是在香港生活的嗎?
自從1980年12月23日起,香港人出街,一直都要隨身帶備身份証。

引用:
原帖由 fulviewgrn 於 2021-7-24 12:49 AM 發表

三本畫冊,主要講反修例後的情況。
國內人在香港定居,無分先後,就是香港人。很多國內來港不久的中年婦女,沒口鄉音,但仲反共過香港的年青人。
係香港人就要保衛自己的地方,有何不對。
去年國內省市都嚴防湖北人車進入,比香港更激烈。
我既意思係話三本畫冊恥笑而家新來港150配額那些內地人是狼,
侵佔"香港人"利益,
咁又唔見佢地鬧自己既父母/祖父母當年"新移民"來港生佢地出來,!!
照佢地邏輯佢地父母/祖父母根本唔應該落來香港攞著數LA,
自己做就冇問題,
到自己這輩安居落業,
就話人地新移民係狼,
呢D咪明明自己先出手打人, 然後聲大大講咩"君子動口不動手"既人囉!!
正阿Q,呢D人美其名叫黃絲,
根本就係自私!!!!
保護香港這家當然冇問題,
但唔好自己是"既得利益者"後就突然割禾青先得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]