• 瀏覽: 12,580
  • 回覆: 58
+3
今次美國真係說到做到,推高國際鐵礦石3倍,令全世界一齊埋單

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-7-22 08:33 AM 發表
美國貿易代表戴琪周三(21日)與澳洲貿易部長德昂(Dan Tehan)會面後表示,美國正「密切關注」中國與澳洲的貿易緊張

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210722/photo/bkn-20210722050017136-0722_00992_001_01b.jpg?20210722081954

監躉後代聽完主子咁“撐”牠,肯定搖尾不停, 繼續狂吠 ...
仲信美國就真係蠢過隻豬,澳洲損失嘅市場邊個承接咗呢?
美國代表當然話支持澳洲啦,口講句支持又唔駛死嘅,唔通要美國買晒澳洲係中國市場損失嗰啲嘢咩。況且,澳洲損失嘅更有可能係美國需要嘅市場,美國當然「密切關注」啦,唔係俾歐洲搶咗就無著數囉。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-7-22 11:45 AM 發表
即係推澳洲去死啫,無咗中國呢個大客,有排都揾唔返啦
台灣已取代中國  購買澳洲紅酒200枝

點支持, 叫中國買多啲美國貨黎支持袋鼠國

支持澳洲對抗,美國繼續賣媒!

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-7-22 08:33 AM 發表
美國貿易代表戴琪周三(21日)與澳洲貿易部長德昂(Dan Tehan)會面後表示,美國正「密切關注」中國與澳洲的貿易緊張

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210722/photo/bkn-20210722050017136-0722_00992_001_01b.jpg?20210722081954

監躉後代聽完主子咁“撐”牠,肯定搖尾不停, 繼續狂吠 ...
老美想繼續推澳洲佬落深海,
然後趙曬澳洲佬係中國嘅市場!
澳洲總理真係蠢過隻🐷

梗係支持啦,有傻仔推走訂單比自己喎

引用:

亞爺唔買袋鼠貨.老尾冇損失

美國政棍心諗:有契弟幫手出面好過自己出面

引用:
原帖由 team1234567 於 2021-7-22 02:48 PM 發表
美國政棍心諗:有契弟幫手出面好過自己出面
美國政府很醒目,深刻研究過黑幫運作心理模式:

只要黑幫頭目(美國政府)闊卓地大手筆.....令到佢的手下(e. g. 澳洲政棍莫理深)富貴買田買地💵🏤🏡🏝️.......手下就算冒生命危險也會拼死替大佬頂,冒被劈死的險.🔪🔪......所以美國唔單止 MBA出名,黑幫心理學也很出色~~~💪💪👍

袋鼠唔企硬 大陸啲訂單就唔會益老美
契弟係用嚟搵笨的

我覺得,隻台西好快被炒,罪名係阻礙拜山奶共。

中國一定不會對你戴琪客氣。繼續搞事啦

西方停芯片,停買華為........等等,係市場定非市場行為?

美國煤進口中國由以前0 變成有出口到中國的商品之一,如果係支持的就應該停止進口紅酒、龍蝦一切和澳洲重疊的商品到中國,只睇美國有沒有這份勇氣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]