• 瀏覽: 25,401
  • 回覆: 242
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-7-22 07:28 AM 發表
靚仔唔知乜嘢叫歷史, 佢口中嘅歷史任務就更加可笑。 一個歷史嘅進程係由極大能量來推動的, 譬如清朝孫大炮嘅革命, 也不是他一個人來推動, 也不是一班革命黨就能使清朝嘅歷史進程改變, 需要極大量嘅人民合力推動的。
依家,目前來看,靚仔口中嘅歷史任務並不足以改變香港嘅歷史進程, 反而加速了香港核心回歸嘅進程。
成事不足敗事有余。 戇鳩青年。
改變的只係呢條戇鳩青年自己整個人生而已, 餘下的 ...
無錯,本來好地地大陸都懶得管你,而家香港政府管唔掂,大陸一定出手,呢班黃屍真係人蠢無藥醫!

一定要入pk鄧母校既暴大

乜能野係P ???
唔見得人

破壞社會讀能到識飛都冇用

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-7-22 06:00 AM 發表

辦事邊洗有能力,最緊要識擦鞋。你睇班傀儡就知啦
咪係囉。喺街頭掟汽油彈仲好啦

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-7-22 05:09 AM 發表
【明報專訊】2019年6月反修例運動爆發,來自傳統名校的中四生P,與同學籌組校內「反修例關注組」,曾發起在校罷課、唱歌、掛標語等,被學校處分。兩年過去,關注組已解散,他形容組織完成「歷史任務」,惟17歲的P說這些經歷、社會事件,已影響往後人生軌跡,亦促使他發憤讀書,要考好DSE才可力爭上游,「提醒自己要有更多能力為香港做事」。昨日DSE放榜,P料將如願入讀大學心儀學科。

入到大學佢咪又聽被 ...
呢班殺人放火打砸搶暴徒杏+慘已開哂file, 一夠料差人即手到拿來

點解唔去大陰帝國讀啊?留翻香港個學額比愛港愛國的年輕人嘛。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-7-22 05:09 AM 發表
【明報專訊】2019年6月反修例運動爆發,來自傳統名校的中四生P,與同學籌組校內「反修例關注組」,曾發起在校罷課、唱歌、掛標語等,被學校處分。兩年過去,關注組已解散,他形容組織完成「歷史任務」,惟17歲的P說這些經歷、社會事件,已影響往後人生軌跡,亦促使他發憤讀書,要考好DSE才可力爭上游,「提醒自己要有更多能力為香港做事」。昨日DSE放榜,P料將如願入讀大學心儀學科。

「完成歷史任務」即係佢冇心悔改。呢啲死曱甴

等收皮

17歲的P…

又一個on9仔

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-7-22 06:00 AM 發表

辦事邊洗有能力,最緊要識擦鞋。你睇班傀儡就知啦
倫敦政府係英國傀儡,
紐約政府係美國傀儡,
大板政府係日本傀儡。

引用:

化名P??
連真名都唔敢比人知? 有L前途咩?
隨時只係虛構人物~

唔破壞香港已經當幫忙

日月報作文?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]