• 瀏覽: 44,168
  • 回覆: 380
  • 追帖: 1
+21
中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-21 11:09 PM 發表
7月20日,中部城市河南鄭州遭遇千年一遇的暴雨,短時間內的強降雨讓鄭州成為一片汪洋,地鐵洪水倒灌導致500多乘客陷入險境,街頭拋錨的汽車被洪水沖走,更有民眾在洪水中不幸喪生,網絡流傳的視頻記錄的一幕幕慘劇,觸目驚心。

截至發稿時,當地政府通告顯示,暴雨引發城市洪澇已經導致12人死亡、5人受傷,而這僅僅是地鐵洪水倒灌所致。據信,隨着統計數據的更新,傷亡人數可能不止17人,造成的經濟損失必然也數 ...
香港黑雨都唔會放假、地鐵都唔會停駛啦,你係唔係要求多咗

香港根本係個福地
係妖獸唔肯承認啫
仲要搞咁多事
仲要恥笑鄭州
何等可恥 何其悲哀

引用:
原帖由 sing189819 於 2021-7-22 06:51 AM 發表
香港根本係個福地
係妖獸唔肯承認啫
仲要搞咁多事
仲要恥笑鄭州
何等可恥 何其悲哀
點解港人可以壞到咁既程度

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-21 11:09 PM 發表
7月20日,中部城市河南鄭州遭遇千年一遇的暴雨,短時間內的強降雨讓鄭州成為一片汪洋,地鐵洪水倒灌導致500多乘客陷入險境,街頭拋錨的汽車被洪水沖走,更有民眾在洪水中不幸喪生,網絡流傳的視頻記錄的一幕幕慘劇,觸目驚心。

截至發稿時,當地政府通告顯示,暴雨引發城市洪澇已經導致12人死亡、5人受傷,而這僅僅是地鐵洪水倒灌所致。據信,隨着統計數據的更新,傷亡人數可能不止17人,造成的經濟損失必然也數 ...
愛國企業 維他奶

捐錢未呀???🤣

問題係,人會重視警告信號嗎?

三日落足一年雨!有警告又如何?

天地不仁,天災人禍隨時有!個人能力有限,就要靠個有為政府救災!

引用:

黑雨假?其實你知唔知黑雨係量度過往雨量,而且黑雨發出,係留係室內安全地方,唔係下班回家!

香港就算係黑雨,都會有山泥傾瀉,水浸。
一個小時超過200mm降雨量,真係唔講得笑。

天火台預警落大雨, 都預警唔到會紅雨定黑雨...

商業性災難!
香港,發出黑雨警告
你這時做緊什麼?
一樣要返工!
一樣要在道路上跑!
有幾多警告
有效咩!

叫9左班班友咪能上街攪事........應該想試下坐監???

引用:
原帖由 montejo 於 2021-7-22 07:05 AM 發表

黑雨假?其實你知唔知黑雨係量度過往雨量,而且黑雨發出,係留係室內安全地方,唔係下班回家!
香港黑雨,
有人會咁乘留在家中或安全地方暫避嗎?
搵食更難,一樣照返工或在路途上找緊時間!

一小時等如一年雨量,
之前已經發出警示,
咁大雨,市民應該感受到危險!
為何仲係街上走動?
全世界都係一樣!
搵食更難!

引用:

香港以前一落打風落雨,市區(上環/旺角)都會水浸,係近年政府不停做雨水隧道+儲洪池先至解決問題

班黃粉黑暴中生在褔中不知褔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]