• 瀏覽: 23,113
  • 回覆: 380
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 22-7-2021 06:58 AM 發表

愛國企業 維他奶

捐錢未呀???🤣

咁快要交保護費.

熱賣及精選
引用:
原帖由 paoon 於 2021-7-22 09:40 AM 發表

曠世奇雨

恭喜恭喜,中共又領先世界
之前有美國熱浪,香港好快又有巨風打死黃屍

天譴。。

引用:
原帖由 paoon 於 2021-7-22 09:40 AM 發表

曠世奇雨

恭喜恭喜,中共又領先世界
傻甴,咁黑心,好快反彈番你身上

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-7-22 09:02 AM 發表

新式氣象武器 應該係美帝所為
我希望係大六啦
大家都知道鄭州
係最能吸水城市
選呢度表演最好
又可以對沖情緒
同埋呢種氣象武器唔似舊時一個個雷達圈
https://www.ixigua.com/698711028 ... 3495abe2819f468422c

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-7-22 12:48 AM 發表

香港黑雨都唔會放假、地鐵都唔會停駛啦,你係唔係要求多咗
如果部份路軌段出現水浸,成條線會停駛。
但鄭州個地鐵就好似當完全冇嘢咁

三日預警,唔停地鐵⋯⋯⋯

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-21 11:09 PM 發表

7月20日,中部城市河南鄭州遭遇千年一遇的暴雨,短時間內的強降雨讓鄭州成為一片汪洋,地鐵洪水倒灌導致500多乘客陷入險境,街頭拋錨的汽車被洪水沖走,更有民眾在洪水中不幸喪生,網絡流傳的視頻記錄的一幕幕慘劇,觸目驚心。

截至發稿時,當地政府通告顯示,暴雨引發城市洪澇已經導致12人死亡、5人受傷,而這僅僅是地鐵洪水倒灌所致。據信,隨着統計數據的更新,傷亡人數可能不止17人,造成的經濟損失必然也數 ...
鄭州唔係時常落大雨既地方,D人根本冇諗過會咁嚴重點反應得切
中國特色領導唔識推落下屬到,下屬又無權揸主意就會係咁

要快就會係有擔當既中央大官一講下面直接執行先得
一個地方地鐵營運公司入面邊會有呢D高人

相信黨沒事兒沒事兒

發佈呢D消息,好快又變成勾結外國勢力,唱衰偉大祖國,唔使幾多年,HK上網都要番牆。

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-22 09:59 AM 發表

如果部份路軌段出現水浸,成條線會停駛。
但鄭州個地鐵就好似當完全冇嘢咁
用電的鐵路,中國還是欠缺管理經驗。
猶如樓市崩潰,中國亦欠應付方法,因為欠缺經驗

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-21 11:09 PM 發表

7月20日,中部城市河南鄭州遭遇千年一遇的暴雨,短時間內的強降雨讓鄭州成為一片汪洋,地鐵洪水倒灌導致500多乘客陷入險境,街頭拋錨的汽車被洪水沖走,更有民眾在洪水中不幸喪生,網絡流傳的視頻記錄的一幕幕慘劇,觸目驚心。

截至發稿時,當地政府通告顯示,暴雨引發城市洪澇已經導致12人死亡、5人受傷,而這僅僅是地鐵洪水倒灌所致。據信,隨着統計數據的更新,傷亡人數可能不止17人,造成的經濟損失必然也數 ...
你呢個係一般民主政府會講的,唔關我事,千年一遇
但相信大陸必然會需要有人被問責同落台,有預警都攬成咁就係政府責任,雖然無人可以預計到個雨量咁恐怖,但政府係見到咁大雨時有無做野呢?

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-22 09:41 AM 發表

你d仔女正係知英國人幫你戒鴉片咪夠囉
鴉片 係比你造麻醉藥嘅原材料

你攞黎做毒品 太皇太后叫福壽膏 你怪邊個呀?

今時今日都係靠鴉片先做到孖啡 你攞黎整毒品 就將責任推卸落輸入國度? 2次世界大戰 比炸彈炸到要截肢 冇麻醉藥 要間生鋸! 

你唔問下大陸仔 煙館係邊個開? 鬼佬開煙館嗎?又邊個將鴉片製成大煙? 鬼佬嗎? 之後就講成將鴉片 輸入中國嘅英國係罪人 人哋叫你攞黎製毒嗎? 冇鴉片點做孖啡? 冇孖啡點做手術? 

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-22 09:50 AM 發表

之前有美國熱浪,香港好快又有巨風打死黃屍
從1200萬人口的鄭州

睇 災后民生

就仲可以係睇出中共的

組織動員能力 !!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]