• 瀏覽: 23,106
  • 回覆: 380
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 b1911 於 2021-7-22 09:03 PM 發表

大6網民取笑德國,我以為大6有幾巴閉
香港屄連鄭州同德國完全不同都唔知,香港豬屄真係咁巴閉?

熱賣及精選
無信心又如何?

大陸13億人呀
死左1億,仲有12億

引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 2021-7-22 08:53 PM 發表

駁?
睇完第一行都廢撚事睇啦!
總之黃屍死全家死完男家死女家
鄭州先死姐

陸續有來

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-7-22 06:55 AM 發表

點解港人可以壞到咁既程度
係恥笑也應該恥笑西方。

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-7-22 09:42 PM 發表

鄭州先死姐

陸續有來
千年一遇先得幾十人,都唔夠美國半夜冧一次樓,英美爆次肺炎死得人多。

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-7-22 07:26 PM 發表

宜家知你想點喇,想屈人報細數啫嘛。番你嗰井瞓陣先啦!較正回龜都唔識,點做蛙人啊!
講咩東東呀
安全疏散就安全疏散
死人就死人
我只想求證係咪真係有人死
有人死唔緊要
只要死得少過德國就得

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2021-7-22 10:32 PM 發表

U fake news
根據我搵到既新聞
721係無人死

附件

C7FC0846-5A3A-4CC8-A807-E5EB0B9264AE.jpeg(92.35 KB)

2021-7-22 10:41 PM

5862E39C-4850-4282-8A39-6052954EE1A7.jpeg(146.42 KB)

2021-7-22 10:41 PM

引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 2021-7-22 10:29 PM 發表

千年一遇先得幾十人,都唔夠美國半夜冧一次樓,英美爆次肺炎死得人多。
總之死得少過美國德國就得
證明祖國基建穩陣
就算5000年一遇
都只係輕微傷亡

千年一遇特大暴雨呀,防不勝防呀!樓主大人的標題自問自答( 因為) 曠世 對 (所以)猝不及防

引用:
原帖由 95折 於 2021-7-22 09:11 PM 發表

大陸13億人呀
死左1億,仲有12億
下次天災來下香港先啦,死左200幻+1昆蟲,香港會乾淨好多架

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-7-22 08:07 AM 發表

係大英帝國入主先係福

大英入主前 種下菜 捉下魚 地鐵? 咩黎? 電車 登山纜車 馬路 其實連燈都冇 煤氣燈都係英國的 包括香港首架飛機 中國? 東江水囉 冇嫁喇 仲要比錢買

就連監獄 醫院 郵局 法庭 警署 都係英國的

97後一次過比中國攞哂 
叫你祖家大陰帝國搬返走囉

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-21 11:09 PM 發表

7月20日,中部城市河南鄭州遭遇千年一遇的暴雨,短時間內的強降雨讓鄭州成為一片汪洋,地鐵洪水倒灌導致500多乘客陷入險境,街頭拋錨的汽車被洪水沖走,更有民眾在洪水中不幸喪生,網絡流傳的視頻記錄的一幕幕慘劇,觸目驚心。

截至發稿時,當地政府通告顯示,暴雨引發城市洪澇已經導致12人死亡、5人受傷,而這僅僅是地鐵洪水倒灌所致。據信,隨着統計數據的更新,傷亡人數可能不止17人,造成的經濟損失必然也數 ...
內地有預警,深圳就有了,但可能對於內陸城市,佢地好少好似我地咁經常打風或暴雨。

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-22 10:55 PM 發表

下次天災來下香港先啦,死左200幻+1昆蟲,香港會乾淨好多架
香港人禍嚴重過天災好多啦
唔係點會咁多人移民

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]