• 瀏覽: 44,171
  • 回覆: 380
  • 追帖: 1
+21
引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-22 09:27 AM 發表

講冷血,黃屍最仆街,唔好講良知,連人性都唔知有冇
同曱甴請良知

引用:
原帖由 煩Q死 於 2021-7-22 09:28 AM 發表

正常潮水位有落差冇問題.但颱風嚟會抬高水位一米以上撞啱大潮就會浸.點抽都冇用
咪係lor……..3日600mm...……點抽.......

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-7-22 08:50 AM 發表

英國人登岸 資金邊度黎? 起嘢唔駛錢? 你香港人免費勞工幫佢做? 整條馬路都係錢 你比? 連港元呢個單位貨幣都係英國人搞 你唔好要囉 港元
嘥氣啦!5毛啱啱落嚟 點會知道香港嘅歷史喎!

引用:
原帖由 sing189819 於 2021-7-22 06:51 AM 發表
香港根本係個福地
係妖獸唔肯承認啫
仲要搞咁多事
仲要恥笑鄭州
何等可恥 何其悲哀
講咁多,其實你捐幾多?

引用:
原帖由 acacac 於 2021-7-22 09:29 AM 發表

唔係管
之前睇過外國/中國都有
地下整到好似地鐵隧道果的
成個迷宮咁
都係果句, 咁要預幾深幾闊先
鄭州話平均1年300mm...…….

咁撒哈拉沙漠etc咪要整定

又係「捐款」時間。

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-21 11:09 PM 發表
7月20日,中部城市河南鄭州遭遇千年一遇的暴雨,短時間內的強降雨讓鄭州成為一片汪洋,地鐵洪水倒灌導致500多乘客陷入險境,街頭拋錨的汽車被洪水沖走,更有民眾在洪水中不幸喪生,網絡流傳的視頻記錄的一幕幕慘劇,觸目驚心。

截至發稿時,當地政府通告顯示,暴雨引發城市洪澇已經導致12人死亡、5人受傷,而這僅僅是地鐵洪水倒灌所致。據信,隨着統計數據的更新,傷亡人數可能不止17人,造成的經濟損失必然也數 ...
香港歡迎光臨

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-22 09:31 AM 發表

都係果句, 咁要預幾深幾闊先
鄭州話平均1年300mm...…….

咁撒哈拉沙漠etc咪要整定
咁都要做架啦
香港都好似有去水迷宮
當然只係夠一般大雨

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-21 11:09 PM 發表
7月20日,中部城市河南鄭州遭遇千年一遇的暴雨,短時間內的強降雨讓鄭州成為一片汪洋,地鐵洪水倒灌導致500多乘客陷入險境,街頭拋錨的汽車被洪水沖走,更有民眾在洪水中不幸喪生,網絡流傳的視頻記錄的一幕幕慘劇,觸目驚心。

截至發稿時,當地政府通告顯示,暴雨引發城市洪澇已經導致12人死亡、5人受傷,而這僅僅是地鐵洪水倒灌所致。據信,隨着統計數據的更新,傷亡人數可能不止17人,造成的經濟損失必然也數 ...
你呢 d 又係仆街過仆街,咁既玩笑都夠膽開,行雷閃電時希望你睡得著

提示: 違規內容已被屏蔽
垃圾

引用:
原帖由 acacac 於 2021-7-22 09:34 AM 發表

咁都要做架啦
香港都好似有去水迷宮
當然只係夠一般大雨
所以咪問預幾大lor鄭州落完幾粒鐘就退好多.........代表冇排水系統lor

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-7-22 09:32 AM 發表
又係「捐款」時間。
你又係準備收款時間

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-22 09:35 AM 發表

所以咪問預幾大lor鄭州落完幾粒鐘就退好多.........代表冇排水系統lor
咪話整多幾個
現在極端天氣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]