• 瀏覽: 4,823
  • 回覆: 81
引用:
原帖由 香港奶茶飄飄 於 2021-7-21 10:34 AM 發表
上次跳老母群組都係有錢人走甩
今次
都係
特權
係香港都係比較有效傳播的
各位自保
打咗疫苗咪冇事囉!你打咗未呀?

香港庸官的外防輸入政策真係形同虛設, 居然有特權人士可以豁免酒店檢疫, 更可笑的是家居隔離不單止同住的家人可以如常出入社區, 家居隔離者更可以去山頂廣場、東涌東薈城及東涌纜車站玩 林鄭, 陳肇始你哋咁樣來防疫, 睇怕到你們任期屆滿, 香港都未能長期保持清零來達至中港通關 這一年多都是這樣, 不停出現防疫漏洞, 只懂得事後修修補補, 搞到一年多都是沒完沒了

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-7-21 11:03 AM 發表

咪係囉,啲仆街成日搞能搞震,破壞法治,藉口人地犯法就可以亂9打人??家陣啲白衫仆街就判咗罪成,當日啲差佬又驚到走既,犯法又唔敢打呀???So funny喎
冇問題, 你都等找數啦

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-7-21 11:41 發表
香港庸官的外防輸入政策真係形同虛設, 居然有特權人士可以豁免酒店檢疫, 更可笑的是家居隔離不單止同住的家人可以如常出入社區, 家居隔離者更可以去山頂廣場、東涌東薈城及東涌纜車站玩 林鄭, 陳肇始你哋咁樣來防疫, 睇怕到你們任期屆滿, 香港都未能長期保持清零來達至中港通關 這一年多都是這樣, 不停出現防疫漏洞, 只懂得事後修修補補, 搞到一年多都是沒完沒了 ...
所以唔好話國內唔俾你通關!英美加澳有心嘅話,派個領事嚟香港就搞掂你。大陸真係怕撚咗你

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2021-7-21 10:42 AM 發表
呢D又係黃色領事。
足佢地啦。
領事不到港府話事…外交事務要中央處理

黃鄭應該問責下台,今時今日總可以有豁免人士,而且擺明違反居家隔離,萬一傳染出病毒,浪費香港人嘅努力,毒害市民。。。

做幾多都冇用,有特權有錢就可以打橫行,跟本政府唔想做。

滴水不漏? 點解仲有人可以豁免檢疫, 仲可以周圍走? 麻煩有關人士可唔可以出嚟解釋一下?

垃圾淋病、

家居隔離仲周圍去,邊個帶佢哋?沙地係美國盟友,有可能夾埋美國佬播毒嚟搞亂香港,要嚴查!

引用:
原帖由 cb600 於 2021-7-21 10:25 AM 發表
本港今日(20日)新增7宗確診,全屬輸入個案,包括驗出帶有L452R變種病毒、由法國返港的39歲男子;另外,一對來自沙地阿拉伯的13及11歲姐弟亦證實初步確診,姐姐亦證實涉L452R變種病毒。據了解,他們是沙地阿拉伯駐港領事子女,獲豁免檢疫,可居家隔離。港府晚上將3人於本港逗留的住所圍封檢測。
食物及衞生局晚上公布強制檢測名單,當中可見法國返港39歲男子離港前,曾先後到訪本港多間高級餐廳,包括位 ...
支持人人平等,全部免檢疫,直接返屋企

引用:
原帖由 safmarine999 於 2021-7-21 11:31 AM 發表

促請政府取消豁免檢疫,不可居家隔離。
領使唔係大南晒, 人命才是最大
支持林鄭,相信政府,支持所有人免檢疫直接返屋企

原來領事館子女都有特權嘅公平到你啊

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-7-21 11:41 AM 發表
香港庸官的外防輸入政策真係形同虛設, 居然有特權人士可以豁免酒店檢疫, 更可笑的是家居隔離不單止同住的家人可以如常出入社區, 家居隔離者更可以去山頂廣場、東涌東薈城及東涌纜車站玩 林鄭, 陳肇始你哋咁樣來防疫, 睇怕到你們任期屆滿, 香港都未能長期保持清零來達至中港通關 這一年多都是這樣, 不停出現防疫漏洞, 只懂得事後修修補補, 搞到一年多都是沒完沒了 ...
會否好似上次條印度佬咁.告佢違反檢疫...拉領事子女坐監???

如果領事子女真未遵守居家檢疫要求,應該要予以強烈譴責和憤慨。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]