• 瀏覽: 6,284
  • 回覆: 13
DSE中學文憑試今日( 21日)放榜,5萬名考生今早收到成績表。今年共有七名考生成為狀元(7科獲5**) ,當中三人在數學延伸部分亦考獲5**,成為16星

七人分布在六間中學,佐敦拔萃女書院誕生兩名女狀元,成為大贏家,其他兩名女狀元來自中西區聖士提反女子中學及尖沙咀嘉諾撒聖瑪利書院,旺角伊利沙伯中學、深水埗英華書院及屯門保良局董玉娣中學則誕男狀元。其中兩名「超級狀元」來自女拔及董玉娣中學。
---------------------------------------------------------------------------

考DSE, 有種, 考IB, 懦夫

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/653044/dse放榜-最新-7名狀元揭曉-拔萃女書院保良局董玉娣誕超級狀元

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-7-21 09:54 AM 發表
DSE中學文憑試今日( 21日)放榜,5萬名考生今早收到成績表。今年共有七名考生成為狀元(7科獲5**) ,當中三人在數學延伸部分亦考獲5**,成為16星

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210721/494440257593282560537618.jpeg/eky0ybkwvYswrwTBAK3iqypdIfy7LqhmDM2QRQzNkE ...
話時話,科科考第1又有咩用?識唔識奶屎眼先??

IB is easy than DSE

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-7-21 10:00 AM 發表

你唔抵得?

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-7-21 10:00 AM 發表

咁講到奶屎眼,你認第二,..........

引用:
原帖由 chargeurs 於 2021-7-21 10:00 AM 發表
IB is easy than DSE
易太多 ib係比水平低人考

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-7-21 11:28 AM 發表

易太多 ib係比水平低人考
咁又唔一定水平低,不過一定係走精面嘅人

香港在共產黨的帶領下愈來愈多人材

仲有撞元,兩年黑暴,兩年疫情,學生上唔到正常學年一半嘅堂,點撞元呀法

香港教育垃圾桶
虛耗青春被人用
矮仔群中㨂高佬
俺耳盜鈴誤一生

香港年青人,認真學習,增加知識,這才是未來

引用:

咁肯定梁麗國奶得叻dee dee dee return home card 都可以做大律師

引用:
原帖由 numan123 於 2021-7-21 11:32 AM 發表

咁又唔一定水平低,不過一定係走精面嘅人
ib so easy

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]