• 瀏覽: 10,748
  • 回覆: 66
+3
中學文憑試今日放榜,今屆共誕生七名狀元,3男4女在7科考獲5**佳績,其中有1男2女在數學延伸部分都考獲5**,成為「超級狀元」。據悉來自六...

中學文憑試今日放榜,今屆共誕生七名狀元,3男4女在7科考獲5**佳績,其中有1男2女在數學延伸部分都考獲5**,成為「超級狀元」。據悉來自六所中學,包括屯門的保良局董玉娣中學,中西區的聖士提反女子中學,油尖旺區的拔萃女書院、嘉諾撒聖瑪利書院、伊利沙伯中學,以及深水埗區的英華書院。

學生哥成年都冇咩返過學都可以考到咁高分,真叻仔!

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2138376/

想問,中文科唔合格,大學會取錄嗎?

引用:
原帖由 崖上委屈的豬豬 於 21-7-2021 09:58 發表
死主科冇乜可能

引用:
原帖由 石子宏 於 2021-7-21 09:35 AM 發表
中學文憑試今日放榜,今屆共誕生七名狀元,3男4女在7科考獲5**佳績,其中有1男2女在數學延伸部分都考獲5**,成為「超級狀元」。據悉來自六...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210721/_2021072108394926196.jpg

中學文憑試今日放榜,今屆共誕生七名狀元,3男4女在7科考獲5**佳績,其中有 ...
反政府黃學生?.

引用:
原帖由 崖上委屈的豬豬 於 2021-7-21 09:58 發表
唔會

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-7-21 09:59 AM 發表

死主科冇乜可能
會唔會位多,取錄埋?

引用:
原帖由 yctbmcl 於 2021-7-21 10:00 AM 發表

唔會
即係一定唔收?

記得加油畀心機啲讀書,唔好學港大啲學生咁,出嚟搞事

叻!

引用:
原帖由 石子宏 於 2021-7-21 09:35 AM 發表

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210721/_2021072108394926196.jpg

中學文憑試今日放榜,今屆共誕生七名狀元,3男4女在7科考獲5**佳績,其中有 ...
光宗耀祖

依家狀元含金量低哂,許多叻既學生走哂去讀IB咯。

引用:
原帖由 amypat 於 2021-7-21 10:37 AM 發表
依家狀元含金量低哂,許多叻既學生走哂去讀IB咯。
Dse深過ib,ib狀元唔一定叻過dse狀元。

引用:
原帖由 崖上委屈的豬豬 於 2021-7-21 09:58 AM 發表
港大曾經講過, 如果其他科目成績好好, 而所選修科目唔太須要中文的話, 可以考慮的

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-21 10:43 AM 發表

港大曾經講過, 如果其他科目成績好好, 而所選修科目唔太須要中文的話, 可以考慮的
感謝您

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]