• 瀏覽: 44,365
  • 回覆: 857
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-7-21 08:07 AM 發表

發生災難冇辦法,最緊要對政府有信心
天災,任何國家都會遇到

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
熱賣及精選
引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-7-21 10:16 AM 發表

水軍掛住吹歐洲水災 直至國內片在世界瘋轉、才啦啦聲轉理下自己人
🤣🤣啲人on99係地鐵恰陣啫,邊有死人🤣🤣

香港最後一個米杜士堡死硬fans!!
引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-7-21 10:23 AM 發表

你睇吓呢啲藍藍毛毛講乜!

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30054313&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

依班友不嬲雙重標準
自己無恥完又要求其他網友做聖人
我今天勁開心,吹呀

引用:
原帖由 lovewai2 於 2021-7-21 10:26 AM 發表

你又知鄭州冇100
永遠不能超過35死亡的國家
德國成條村冇左wor
到底德國每小時落幾多毫米咁大鑊呀

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-7-21 07:56 AM 發表

河南省暴雨持續,鄭州市城區嚴重水浸,鐵路公路民航運輸受嚴重影響,截至21日凌晨,官方宣佈水災已造成鄭州市區12人死亡。鄭州市二七區郭家咀水庫

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210721/494416697873141760513490.jpeg/iI_3-dTu5B8wyKICtE5DlRfbYHvMsSDs13jLsdd4y7E

...
RIP

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-21 10:22 AM 發表

德國死100.......咁德國真係叻好多
咁大陸永遠死唔多過23人嘅

引用:
原帖由 borofans 於 2021-7-21 10:26 AM 發表

🤣🤣啲人on99係地鐵恰陣啫,邊有死人🤣🤣
不是死,只是躺平一世

引用:
原帖由 borofans 於 2021-7-21 10:28 AM 發表

咁大陸永遠死唔多過23人嘅
咁大陸永遠死唔多過23人嘅<===我冇咁講, 咪屈呀

咁德國係咪死過百先重要睇事後處理既..........

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-7-21 07:56 AM 發表

河南省暴雨持續,鄭州市城區嚴重水浸,鐵路公路民航運輸受嚴重影響,截至21日凌晨,官方宣佈水災已造成鄭州市區12人死亡。鄭州市二七區郭家咀水庫

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210721/494416697873141760513490.jpeg/iI_3-dTu5B8wyKICtE5DlRfbYHvMsSDs13jLsdd4y7E

...
先前嘲諷美國水災,回力鏢真快

引用:
原帖由 95折 於 2021-7-21 08:12 AM 發表

居然浸到咁樣
建系地下,街都水浸,地下冇浸晒已算系好好吾系就如之前澳門十號風時,有人去地下車庫,結果

黃畜覺得水災只係會係大陸發生,美國同德國嗰啲完全睇唔到

引用:
原帖由 lovewai2 於 2021-7-21 10:27 AM 發表

依班友不嬲雙重標準
自己無恥完又要求其他網友做聖人
我今天勁開心,吹呀
開香檳慶祝成功研發地鐵潛水艇兩用浸豬籠機,一口氣殺咗十百幾十隻豬🤣🤣

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-21 10:27 AM 發表

德國成條村冇左wor
到底德國每小時落幾多毫米咁大鑊呀
比雨量係無用,如果一個城市位於雨量少地方,100毫米足以成災

正如香港樓不是防地震設計,如突然有6級地震一定巨災一樣

不過咁深你哋不懂

引用:
原帖由 善良的神童 於 2021-7-21 09:43 AM 發表

一定係假新聞啦,日日好天到 d 人仲跳緊大媽舞,
地鐵班友淡定到pk

大陸起樓
從來只起地面野
地底的排水唔識搞
所以少少雨已經排唔切
如果大雨就變災
尼個幾十年的問題
中央唔掂得
因為,地產利益大

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]