• 瀏覽: 62,463
  • 回覆: 857
  • 追帖: 3
+79
一定係假新聞啦,日日好天到 d 人仲跳緊大媽舞,

天呀,折磨我地中國做咩?

12個都講得出?定係地鐵站死12個?

全世界氣候反常

引用:
原帖由 awongyuk 於 2021-7-21 09:43 AM 發表
天呀,折磨我地中國做咩?
唔抵得中國抗疫勝利啫。

引用:
原帖由 cosisi 於 2021-7-21 09:41 AM 發表

咁都抽美國水?

有多少良心啦,中國係人,美國人都係人呀
只有美國養嘅香港曱甴唔係人。

地鐵浸死果D可憐

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-21 08:54 AM 發表
咁要計下德國美國鄭洲........每小時落幾多毫米先有得比
雨量差距太大
河南鄭州
當地氣象局表示,下午4至5時雨量近202毫米,過去3日的雨量等同以往一年的雨量,形容情況千年一遇。

瞬間雨量太大,紐約市部分地區降雨量高達100毫米,一些主要道路被迫暫時關閉,許多汽車泡在水中動彈不得。包括紐約州、新澤西州、雖然淹水嚴重,但幸好沒有傳出傷亡災情。

連日暴雨在歐洲西部多處造成毀滅性大洪水,尤其德國萊茵河流域14日起的24小時降雨量就超過平日的月降雨總量,讓德國至少造成58死、數十人失蹤、超過1300人失聯的慘劇,德國政府也展開大規模救援行動。德國氣象局16日表示,這麼大的降雨量在這些災區百年未見,也為梅克爾的執政末期帶來嚴酷挑戰。

美畜害蟲瘋狂消費破壞環境,全球製造極端天氣.....
一定要盡快將美畜全部消滅救救地球!

引用:
原帖由 全宇宙 於 2021-7-21 10:03 AM 發表

雨量差距太大
河南鄭州
當地氣象局表示,下午4至5時雨量近202毫米,過去3日的雨量等同以往一年的雨量,形容情況千年一遇。

瞬間雨量太大,紐約市部分地區降雨量高達100毫米,一些主要道路被迫暫時關閉,許多汽車泡在水中動彈不得。包括紐約州、新澤西州、雖然淹水嚴重,但幸好沒有傳出傷亡災情。

連日暴雨在歐洲西部多處造成毀滅性大洪水,尤其德國萊茵河流域14日起的24小時降雨量就超過平日的月降雨總量, ...
200ml vs 100ml...……勁1倍啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-21 10:06 AM 發表

200ml vs 100ml...……勁1倍啦
蟈又贏
贏在起跑線

引用:
原帖由 足智彩過關大師 於 2021-7-21 10:12 AM 發表

蟈又贏
贏在起跑線
咁真係計數先比較到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]