• 瀏覽: 2,244
  • 回覆: 23
+2
今年四月,德國承諾將從明年開始歸還其持有的貝寧青銅器。這些銅器來自於尼日利亞西南部的貝寧王國(今尼日利亞境內),於十九世紀被英國士兵偷走。

原來係比 大英強盜師 British Robber 偷左去!
都能夠理解佢地民族性裡面是 海上強盜 Pirate

強盜師 Robber Profession

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/藝文/650897/德國歸還貝寧青銅器及建數據庫-19世紀被英國士兵偷走的非洲國寶

盜賊國博物館有不同國家嘅文物都係以前強搶返嚟,至今都唔肯歸還

美國直接搶劫伊拉克,阿富汗博物館嘅文物。 根深蒂固嘅強盜基因。 

西洋鬼大部份都係賊黎架啦

大英要找數啦!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-7-20 11:40 PM 發表
大英要找數啦!
小英國有機會主動歸還所有中國國寶

大英博物館藏品大部份都係世界各地嘅賊贓,幾時歸還?

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-7-20 11:14 PM 發表
今年四月,德國承諾將從明年開始歸還其持有的貝寧青銅器。這些銅器來自於尼日利亞西南部的貝寧王國(今尼日利亞境內),於十九世紀被英國士兵偷走。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210715/492368241889382400598423.jpeg/b-bxbocM73kzQYceG9I2zP366Ra1DxqoE5FfhRORX4U

原 ...
西方偽史又出嚟作故仔了🤮🤮🤮🤮🤮

非洲根本就冇乜古代青銅器,呢個新聞只係西方宣傳西方偽史故事搞出嚟嘅新聞,目的係加強人腦嘅西方“歷史”印象。

所謂“古埃及”,文字5000年不變!!!服裝打扮5000年不變!!!!簡直係假到無倫,極度令人作嘔🤮🤮🤮🤮🤮

引用:
原帖由 阿爾拔 於 21-7-2021 00:14 發表
大英博物館藏品大部份都係世界各地嘅賊贓,幾時歸還?
英國人會話:「還你條毛,係我地努力所得的戰利品黎架!」

引用:
原帖由 T2. 於 20-7-2021 23:51 發表

小英國有機會主動歸還所有中國國寶
小英國是否呆灣?

引用:
原帖由 seriouslyhansom 於 2021-7-21 12:29 AM 發表

西方偽史又出嚟作故仔了🤮🤮🤮🤮🤮

非洲根本就冇乜古代青銅器,呢個新聞只係西方宣傳西方偽史故事搞出嚟嘅新聞,目的係加強人腦嘅西方“歷史”印象。

所謂“古埃及”,文字5000年不變!!!服裝打扮5000年不變!!!!簡直係假到無倫,極度令人作嘔🤮🤮🤮🤮🤮
所謂古埃及文字,竟然同現代26個英文字母一一對應,即係語法都對應!
當全世界人都係傻嘅!!

而且,用5000年不變嘅圖畫式嘅“古埃及文字”寫篇幾百字嘅文章,一定吐血身亡!!
點解啲西人可以咁無恥。。

附件

290891071 (1).jpeg(57.68 KB)

290891071 (1).jpeg

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-7-21 12:36 AM 發表

小英國是否呆灣?
小英國將成為小島國,仲可能分裂,仲攬住大英博物館裡既賊贓好危險

大航海時代亦都係大海盜時代
看似文明亦伴隨住野蠻

改不掉的賊性

引用:
原帖由 kikola 於 21-7-2021 00:52 發表
大航海時代亦都係大海盜時代
看似文明亦伴隨住野蠻
大英海盜大國
Great British Pirate Power 💣🔪🗡🛡

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]