• 瀏覽: 4,284
  • 回覆: 33
領使大晒呀?可以居家檢疫?
唉!又爆啦呢鑊!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-7-20 09:21 PM 發表

係機場檢測到,但佢潛服期曾係香港所以為安全起見佢居住大廈要強制檢測
人地講緊由沙特來的領事子女呀,唔係嗰個去法國返港嘅人。
領事及相關人員子女點解有特權唔駛酒店隔離檢疫,係香港嘅最大缺口,根本就唔應該可以豁免酒店檢疫,香港政府必須要立即改變。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-7-20 11:26 PM 發表

人地講緊由沙特來的領事子女呀,唔係嗰個去法國返港嘅人。
領事及相關人員子女點解有特權唔駛酒店隔離檢疫,係香港嘅最大缺口,根本就唔應該可以豁免酒店檢疫,香港政府必須要立即改變。
呢d係外交事務要交中央處理,香港政府作不了主

呢獲真係領屎

777好波

引用:
原帖由 追憶 於 2021-7-20 08:56 PM 發表
本港疫情再添變數,衞生防護中心今日(20日)公布,正調查一宗涉及L452R變種病毒的輸入個案,個案涉及一名居於灣仔黃泥涌

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210720/photo/bkn-20210720165338350-0720_00822_001_01b.jpg?20210720203239

沙特領事仔女,可以豁免酒店檢疫,現在居家檢疫中招
...
去法國回來嗰個又係打咗疫苗,睇返歐洲係唔承認中國疫苗嘅,相信佢又係打咗復必泰(BNT)疫苗。
又話復必泰保護率有93%好高嘅,點解兩三日內就發現兩單打完復必泰去咗外地就感染嘅個案呢?

正苦,又話已經 滴水不漏,

你地人工又高,到底你班人,有冇腦㗎

又漏,痴𠃊線

引用:
原帖由 追憶 於 2021-7-20 08:56 PM 發表
本港疫情再添變數,衞生防護中心今日(20日)公布,正調查一宗涉及L452R變種病毒的輸入個案,個案涉及一名居於灣仔黃泥涌

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210720/photo/bkn-20210720165338350-0720_00822_001_01b.jpg?20210720203239

...
香港政府真係好垃圾,依家仲俾豁免強檢,結果變成要其他人強檢,真係超垃圾。

引用:

...
沙國領事都只係住太古城唐宮閣?

引用:
原帖由 侵侵侵 於 2021-7-21 12:01 AM 發表
正苦,又話已經 滴水不漏,

你地人工又高,到底你班人,有冇腦㗎

又漏,痴𠃊線
滴水不漏,不過就腦子進水。

引用:
原帖由 chuckleberry 於 2021-7-21 12:06 AM 發表

沙國領事都只係住太古城唐宮閣?
領館都分好多職級

真係無奈有個腦殘政府高官,滴水不漏?

你政府出嚟咪要解釋下啊,係咪全部嘅領事親屬都可以家居隔離?你咁樣對酒店隔離啲好唔公平喎!如果你話對面國家零確診啊確診量少啊都話姐

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-7-20 10:00 PM 發表
之前那個印度領事館助理已因豁免檢疫而後來發現確診這一事件, 林鄭和陳肇始仲未吸取教訓, 仍有部份人獲得豁免檢疫
我們香港市民幾努力來防疫也冇用, 有你們這班庸官, 一切努力的白費
炒咗個陳笑恥啦廢到爆炸

淋病真係好大凝聚力,可以令到藍黃黑都咁憎佢!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]