• 瀏覽: 12,219
  • 回覆: 55
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 加燦 於 2021-7-21 06:03 AM 發表

以前政府高官怕事乜都唔敢做. 而家中央政府落晒柯打搞好香港. 政府有上方寶劍, 唔使閃閃縮縮. 踢走黃鄭月娥後,  CY一定有作為.
5千萬唔夠,要5億!!🤗

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-7-20 05:10 PM 發表
行政會議前非官守成員、全國政協委員張志剛日前接受內地《環球時報》訪問,針對坊間有關現為全國政協副主席的前特首梁振英「有意再度參選特首」的傳言,被認為和梁振英關係密切的他相信,梁振英的個人能力足夠擔任下任特首一職,但「最終是否參選,還要尊重梁先生個人的意願」。

全國政協副主席、國務院港澳辦主任夏寶龍本月16日,在「香港國安法實施一周年回顧與展望」專題研討會上為香港管治團隊提出多項明確要求。張志 ...
跑馬仔

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-7-20 08:59 PM 發表
香港缺政治人才,無論建制、非建制,情況都一樣。
邊個做一樣啦!只要跟黨走,木偶特首

引用:
原帖由 加燦 於 2021-7-21 06:10 AM 發表

英文好仲係賣點??????
最鐘意佢面對傳媒,好多笑料

引用:
原帖由 oyear 於 2021-7-20 08:50 PM 發表

梁特首兩樣都有

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-7-20 06:01 PM 發表

林鄭一定不會連任,
但下任人選技能係邊類就係焦點,
第一任係商人,
第二任係港英遺孤,
第三任係專業人士,
第四任又係港英遺孤,
我估第五任會係商人
林鄭任務完成,退位。
雖然香港政制已全面整改,但政治永遠都存在。議員也好,民間也好,不能忽視。
商人再治港,就冇政治協商能力。
所以我想信下一屆特首必定會有政治基礎。

引用:
原帖由 beegeejk 於 2021-7-21 03:48 AM 發表
阿爺要搵消滅地產黨既特首
唔係消滅而係壓制要地主會立即發展儲响新界嗰d農地

已經係一種放風 , 如無意外CY下屆必定參選 , 睇條件符合中央希望走強硬路線 , 佢敢於挑戰地產霸權 , 解決房屋問題 , 應比林鄭更適合做特首。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-7-20 05:55 PM 發表
問咗軍委會未
滴下滴下好玩嘛
你不是也經常美軍支持特朗普嗎?在你心中軍人就系大晒?甘學咩人講民主?

仲泥?689又揾打手出動
當比卡超上位,武官詒港,直接聽命大6,淋病繼續連任做傀儡已成局! 好心689吾好用來獻世啦,而家做國家領導人好失禮佢咩

引用:
原帖由 水上飄浮的羽毛 於 2021-7-21 09:07 AM 發表
已經係一種放風 , 如無意外CY下屆必定參選 , 睇條件符合中央希望走強硬路線 , 佢敢於挑戰地產霸權 , 解決房屋問題 , 應比林鄭更適合做特首。
CY 勝任的。

引用:
原帖由 b1911 於 2021-7-21 07:46 AM 發表

邊個做一樣啦!只要跟黨走,木偶特首
特首黎,有幾大權真係

好 將喊包蛾往死打

能力/民心行先

四個特首得佢起咗大堆公屋居屋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]