• 瀏覽: 64,591
  • 回覆: 400
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-7-20 01:09 PM 發表
聽日係海尋回
相信已經落咗去吐露港,希望等幾日後會浮翻上嚟啦

真係自大,不自量力,咁嘅天氣仲行山,明顯睇小山洪嘅威力

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-7-20 12:18 PM 發表
三號風球下,馬鞍山有行山人士被洪水沖走。今早(20日)10時46分,兩男兩女到馬鞍山行山,至英雄瀑時,一名男子被洪水沖走

唉,呢啲人唔抵可憐,又煩到人救你地,人地亦有危險

打風大雨就咪鬼行山,以為好撚有型

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210720/bkn-20210720111911907-0720_00822_001.html
哎喲

準備掉西瓜

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-7-20 01:00 PM 發表
都唔知幾時開始, 個個都話去行山, 呢的人, 違反限聚令之餘, 有的自己連企都未企穩都學人去行, 逢星期六, 日, 淨係東涌都大把呢的人, 同埋大家留意下, 咁上下日子就會有呢的人行山出事, 最慘就係麻煩到救援人員勞師動眾去救佢地, 正宗累人累物。
絕對無錯,天氣好行山唔怪你,特登風球下行山,一出事救援人員要付出額外風險,佢哋都有家人都會擔心

如果有片睇下條澗依家係乜樣就正呀畏

我代替佢啦,
我可潛水游過直池,
無咁易浸瓜... 

引用:
原帖由 袋中善良的OL 於 2021-7-20 01:28 PM 發表

絕對無錯,天氣好行山唔怪你,特登風球下行山,一出事救援人員要付出額外風險,佢哋都有家人都會擔心
冇洪水瀑布唔好睇張相冇人like

又係d白痴仔,以為自己好勁,死左都唔抵可憐

條命自己負責

等睇九龍灣壯士乜乜乜

引用:
原帖由 青瓜俠 於 2021-7-20 01:29 PM 發表
我代替佢啦,
我可潛水游過直池,
無咁易浸瓜... 
我都係,
可以潛水游過直池再潛翻原位上翻水

有D人真系唔知個死字點寫。
打風落雨就唔應該去遊山玩水的啦。

打風行山?short 咗!

真扺死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]