• 瀏覽: 31,234
  • 回覆: 606
  • 追帖: 1
+6
衞生署衞生防護中心今日(19日)表示,正調查一宗涉及L452R變異病毒株的初步確診輸入個案,涉及一名27歲男病人,居於中環士丹頓街72號尚賢居,7月4日前往美國,18日返抵香港。 患者抵港時在香港國際

打咗兩針無敵復必泰都確診,咁打嚟做乜嘢

新聞來源連結:

https://topick.hket.com/article/ ... 西環太平洋廣場工作?mtc=20023

病毒量仲要較高...
多十倍抗體又點?

尾角物種唔鍾意戴口罩,咁畀佢打夠兩支疫苗都冇用啦,嗰班死蠢!

@hfceddie 打臉呀,伏必die

伏必die接咗=無接

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-7-19 09:34 PM 發表
尾角物種唔鍾意戴口罩,咁畀佢打夠兩支疫苗都冇用啦,嗰班死蠢!
學有一個位新加坡回香港的人,兩地打了 4 枝針,是否足夠保護?

打了兩針都一樣受感染, 香港政府仍堅持打了兩針的外國入境者縮短隔離期為7日嗎?!

東毒一定係話復星與德國合研嘅復必泰🤣

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-7-19 09:37 PM 發表
打了兩針都一樣受感染, 香港政府仍堅持打了兩針的外國入境者縮短隔離期為7日嗎?!
即香港人想外出旅遊又無望。
因即使人地唔使你隔離,回香港如果隔離 7 日都不夠,仲要隔離 14 日,何來咁多假?

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-7-19 09:39 PM 發表

即香港人想外出旅遊又無望。
因即使人地唔使你隔離,回香港如果隔離 7 日都不夠,仲要隔離 14 日,何來咁多假?
明知現在外國因Delta病毒令疫情反彈, 你仲去高危地區玩你一時之快的旅途, 香港辛苦抗疫一年多的成果又化為烏有, 香港人又有幾多一年多?!

引用:
原帖由 NNewpopcorn 於 2021-7-19 09:35 PM 發表
@hfceddie 打臉呀,伏必die
佢點會回呢個po

科興唔打,打伏必泰

食屎啦,抗體高有撚用

引用:
原帖由 三碌木 於 2021-7-19 09:51 PM 發表

佢點會回呢個po
所以要tag,tag完唔覆就cap圖,下次作一吠就衝出來笑9個契弟

帶定一世口罩吧啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]