• 瀏覽: 14,953
  • 回覆: 151
  • 追帖: 1
+2
消費券登記開展了兩周,財政司司長陳茂波今日(18日)發表網誌,稱消費券至今已有逾610萬個登記,其中500多萬完成電子方式登記的人士,將於8月1日

香港有610萬人十八歲以上?
而且所有黃C曱甴也登記? 咁冇骨氣?
黃C曱甴情何以堪?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/651939/消費券-陳茂波-約500萬人8-1收首期2000元-部份人填錯一項資料

睇唔到內文。

黃狗有著數唔拎咩

做得黃絲,必冇骨氣!

PK曱甴咁x冇骨氣登記香港政府消費券? 

200幻+1唔係話會攞左資料會用嚟追縱監控咩?咁都申請?

引用:
原帖由 goggo 於 2021-7-18 05:16 PM 發表
200幻+1唔係話會攞左資料會用嚟追縱監控咩?咁都申請?
有5000元黃屎奶鞋底都會做.
曱甴屎渠都爬有乜做唔出.

你政府高官, 每個月出糧幾十萬~
而家派果少少錢, 又要上網登記...又要分幾個日子領取?~
冇心派就吾好攪甘多野, 派得果 5000蚊仲要分幾期...吾講, 仲以為每人派 500萬所以要分期~

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-18 03:54 PM 發表
睇唔到內文。
消費券登記開展了兩周,財政司司長陳茂波今日(18日)發表網誌,稱消費券至今已有逾610萬個登記,其中500多萬完成電子方式登記的人士,將於8月1日收到首期2,000元的電子消費券。他特別指出,部份人填錯了身份證的簽發日期,因而須補回正確的資料,未有說明會否影響取得首期款項。

陳茂波又指,本港經濟踏入今年有較顯著的改善,預料本周公布4至6月份的最新失業率,數字將進一步改善,回落到一年多前的水平。
部份人填錯身份證簽發日期須補回陳茂波說,消費券已開展登記兩個星期,截至昨晚12時,已有超過610萬個登記。不過,有部份人所提供的資料有誤,例如填錯了身份證的簽發日期,因而須補回正確的資料,但絕大部份的登記資料整全。

他又指,不少人已收到確認登記成功的短訊,當中交代何時會收到第一期電子消費券,其中有500多萬完成電子方式登記的人士,將於8月1日收到首期2,000元的電子消費券。
最新失業率料回落到一年多前水平陳茂波表示,本港經濟踏入今年有較顯著的改善,今年首季增長7.9%,結束了連續六季的負增長。失業率由今年初7.2%的高位,在五月份回落到6%的邊緣。他預料,本周公布4至6月份的最新失業率,數字或進一步改善,回落到一年多前的水平。

引用:
原帖由 kazaf7 於 2021-7-18 04:06 PM 發表
黃狗有著數唔拎咩
登記就冇 L 晒私隱喎

引用:
原帖由 shichendao 於 2021-7-18 05:29 PM 發表

有5000元黃屎奶鞋底都會做.
曱甴屎渠都爬有乜做唔出.
做曱甴真係毫無底線可言!

引用:
原帖由 flopman 於 2021-7-18 05:34 PM 發表
你政府高官, 每個月出糧幾十萬~
而家派果少少錢, 又要上網登記...又要分幾個日子領取?~
冇心派就吾好攪甘多野, 派得果 5000蚊仲要分幾期...吾講, 仲以為每人派 500萬所以要分期~
講咁多!?你可以唔要架!?

曱甴心心不忿, 諗住點都要有一項亂填先對得住自己糧心, 咁特登填錯簽發日期, 應該唔影響糧支掛.

引用:
原帖由 apple1217 於 2021-7-18 02:58 PM 發表
消費券登記開展了兩周,財政司司長陳茂波今日(18日)發表網誌,稱消費券至今已有逾610萬個登記,其中500多萬完成電子方式登記的人士,將於8月1日

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210718/493418420960759808238719.jpeg/r5fBAFrDfS7wfXZWNiykjsBUjLzwsIBu3GByh9xgcoc

香 ...
黃曱為咗幾千蚊出賣個人私隱?真係冇骨氣

唔明簽發日期寫得咁清楚,有咩理由會填錯。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]