• 瀏覽: 5,514
  • 回覆: 104
+7
早前副總理韓正在兩會期間見人大代表時,談及香港的房屋問題,更特別指出已非首次提及此問題,令政圏相信,香港的土地房屋問題將是下屆特首人選的關鍵;
特首林鄭月娥昨日(15日)出席行政長官答問會,在15分鐘的開場白,都在大談土地房屋政策,並且細數過去四年自己的成績及餘下的任期所要加強的工作;又表明要徹底解決問題,非因時制宜的招數,要有持之以恆的決心。多名議員聽後都一致認為,展示了林鄭爭取連任的決心。而此次行政長官答問會亦被笑稱是連任宣講會。

就黎完任期先表示自己會解決房屋問題,同梁振英個做法一樣...你叫我地點信你...

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/local/player?newsId=442409

呢個喊包幾年做過d乜

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2021-7-16 11:41 AM 發表
早前副總理韓正在兩會期間見人大代表時,談及香港的房屋問題,更特別指出已非首次提及此問題,令政圏相信,香港的土地房屋問題將是下屆特首人選的關鍵;
特首林鄭月娥昨日(15日)出席行政長官答問會,在15分鐘的開場白,都在大談土地房屋政策,並且細數過去四年自己的成績及餘下的任期所要加強的工作;又表明要徹底解決問題,非因時制宜的招數,要有持之以恆的決心。多名議員聽後都一致認為,展示了林鄭爭取連任的決心。而此 ...
四個增加房屋供應意見,是由工聯會、民建聯和經民聯的三位立法會議員, 在上周四立法會特首答問大會上提出的,但四個方法都被特首林鄭月娥KO了!
看她戰意已消散殆盡, 如何會覺得她想連任?

林太對地主會,似乎唔係好夠力

林鄭月娥,暴徒圍中聯辦次日,警務處處長話係暴動,你卻在電視面前話你無講過係暴動,你已經嚴重違反國安法!

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2021-7-16 11:41 AM 發表
特首林鄭月娥昨日(15日)出席行政長官答問會,在15分鐘的開場白,都在大談土地房屋政策,並且細數過去四年自己的成績及餘下的任期所要加強的工作;又表明要徹底解決問題,非因時制宜的招數,要有持之以恆的決心。多名議員聽後都一致認為,展示了林鄭爭取連任的決心。而此 ...
你噉講就對梁振英太唔公道喇,你有冇發過呢幾年好多地方都有新樓盤或者公屋落成?嗰啲全部係梁振英掘出嚟嘅地。

引用:
原帖由 棧道 於 2021-7-22 03:36 PM 發表
林太對地主會,似乎唔係好夠力
佢就係地底狗。

呢隻英國臭貨可以連任,當夏主任儍的嗎?

林鄭條仆街暴動個幾個月只識譴責下就算 完全沒責任心追究 咪以為大陸支持你就大哂 市民唔支持咪又係垃圾一件 推卸責任最強
最撚憎的特首 有種落區觀察下d市民點屌柒你先講啦

引用:
曾蔭權視察岩洞填海地 稱需新思維拓香港土地資源

2011年 曾蔭權嚟過呢招,不過作用係做下樣,叫做回應下呀爺

橫睇掂睇,林太做埋啲嘢都似係地主佬嘅人。
當然我唔信佢係。應該只是唔敢得罪地主佬,始終2個仔第時都要搵食。
所以主席講:為官避事恥。

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-7-22 06:04 PM 發表
橫睇掂睇,林太做埋啲嘢都似係地主佬嘅人。
當然我唔信佢係。應該只是唔敢得罪地主佬,始終2個仔第時都要搵食。
所以主席講:為官避事恥。
好明顯
https://news.discuss.com.hk/view ... 37&extra=page=3

蛾姐唔做特手,無咩地方可去了。
連任當打發時間吧。

引用:
無錯,選舉先至展決心,呢D咁既選舉工程,唔係阿爺兜腳踢埋去都唔肯郁,林鄭你都係去台灣選啦, 佢地既選民比較蠢, 啱你多D

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]