• 瀏覽: 13,120
  • 回覆: 115
+5
引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2021-7-16 08:39 AM 發表
中國環保搞到有聲有色,歐美港仍然停留在討論階段,高下立見。
歐美嘅環保係用更加多嘅能源去達致saving, 即係先浪費然後才能環保 所以佢哋最叻只可以碳中和 

引用:
原帖由 chowcn 於 2021-7-16 08:31 AM 發表
生物方法分解垃圾

十分環保

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210716/00180_064.html
香港有二百萬yc
咁每日可處理多少廚餘?

從來未聽過香港環保份子讚大陸啲環保措施,全部盲架?定唔識睇中文?

毒粉報竟然報導中國的好事,轉死性?

養武肺都食左幾百萬人啦

尾蟈一定又會話大6研發生物武器,分解廚餘只係實驗,分解人類從而進行種族滅絕先係目的

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2021-7-16 09:57 AM 發表
會唔會食完又痾番260噸屎出嚟
你真識講笑

引用:
原帖由 6674 於 2021-7-16 11:01 AM 發表

幼蟲和成蟲,雀仔都愛吃。

黑水虻的培養場基本是網封。蛆子放在地上或盆內,分解廚餘丶或雞屎豬屎。成蟲便放在溫室內的葉面,那時候不吃等待生育而後死亡。
現代化魚農一家親,用幼蟲餵魚。含極高蛋白和細菌抗體。
推廣至城市小區,有公司專回收廚餘。

咁又唔見d雀仔食哂大陸d蝗蟲?

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-7-16 10:08 AM 發表
其實曱甴(注:冇其他意思) 都幫大自然清理好多廢物
中國有工廠係用曱甴. 東南亞又有用其他類嘅昆蟲.

youtube 可以search 到好多.

一陣老尾又會話
武漢水虻病毒

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-7-16 12:24 發表
毒粉報竟然報導中國的好事,轉死性?
粉報只敢反港府
從來唔敢講中央壞話

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2021-7-16 09:57 AM 發表
會唔會食完又痾番260噸屎出嚟
請環保少女食.

引用:
原帖由 chowcn 於 2021-7-16 08:31 AM 發表
生物方法分解垃圾

十分環保

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210716/00180_064.html

如果是廚餘, 都希望不是垃圾,

始終用來餵龍蝦、魚和畜牧養殖,

最後恐怕要人食返。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]