• 瀏覽: 13,117
  • 回覆: 115
+5
引用:
原帖由 chowcn 於 2021-7-16 08:31 AM 發表
生物方法分解垃圾

十分環保

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210716/00180_064.html
點解你唔貼埋大陸用曱甴吃廚餘,然后D曱甴用來養雞呢?一樣很環保!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-7-16 10:09 AM 發表

起勞動營強逼水虻勞動
水芒吃自助餐都叫勞動?

香港環保局局長你番上大陸學下野啦

希望再研發新昆蟲,專食黑衣曱甴

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-7-16 10:08 AM 發表
其實曱甴(注:冇其他意思) 都幫大自然清理好多廢物
對,沒有用處的時候,會自己跌落街仆街死。

西人 : 強迫水虻食廚餘,中共太可惡

引用:
原帖由 chowcn 於 2021-7-16 08:31 AM 發表
生物方法分解垃圾

十分環保

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210716/00180_064.html
值得學習

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2021-7-16 09:57 AM 發表
會唔會食完又痾番260噸屎出嚟
你估曱甴咩

引用:
原帖由 BALLSON 於 2021-7-16 09:51 AM 發表
中國已經進步很多只是美國佬紅了眼
美帝的治國三大邏輯就是:
1. 全球只可以有一個超級強國(這個就是美國) 。
2. 歡迎其他國家加入競爭,但絕對不能超越我。
3. 我得不到的東西,寧可摧毀他亦不會讓對手得到。

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2021-7-16 09:57 AM 發表
會唔會食完又痾番260噸屎出嚟
可以做肥料wo lol

又偷美國專利,快賠錢!

引用:
原帖由 花膠公子88 於 16-7-2021 11:56 發表

水芒吃自助餐都叫勞動?
等佢地食飽之後種族滅絕

又食返佢,無限碌,咪解決晒所有問題正

引用:
原帖由 ibm1 於 2021-7-16 10:43 AM 發表

有類似技術引入去中國太空站, 
利用排泄物及太陽光喺空間站種植, 
利用麵包蟲食廚餘, 
太空人就食麵包蟲同農產品... 
實現生態循環利用率達到 98%... 
大陸d循環再造業比好多地方發達
因為係急切

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-7-16 11:56 AM 發表
香港環保局局長你番上大陸學下野啦
做緊啦,小蠔灣廚餘廠,用十幾億起架!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]