• 瀏覽: 8,015
  • 回覆: 109
+8
引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-7-13 07:20 PM 發表

唔敢講,唔知個網有幾大
唔係用籠捉咩??

挪威啱啱先特登捕鯨魚, 仲殺到海灘變成紅色
基金會係唔係應該關注啲更危害嘅先

引用:
原帖由 jasoncyf 於 2021-7-13 07:17 PM 發表
世界自然基金會香港分會推出最新《海鮮選擇指引》,首次將波士頓龍蝦納入避免食用的紅色級別。 世界自然基金會香港分會海洋保育主任王希允表示,波士頓龍蝦並無受絕種威脅,但相關捕撈地與北大西洋露脊鯨的棲息海域重疊,令鯨魚受到嚴重威脅,包括誤捕及捕撈器具纏繞,而北大西洋露脊鯨已列為極度瀕危,建議消費者改為食用...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1600536_1_L_20210713151359.jpg
on 9

龍蝦籠好細,成年人都未必入到去。

龍蝦我見國家地理介紹用籠捉,點影響鯨魚,鯨魚又唔食龍蝦

呢個會咁大膽得罪盛產波士頓龍蝦嘅美加🤭

唔通資金來自澳洲🤔

幫澳洲龍蝦速銷啫,睇黎澳洲使左唔少錢。

建議消費者改為食用西澳洲龍蝦 明白哂,曱甴為屎澳護航

係咪要下架波士頓龍蝦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-13 09:56 PM 發表

唔係用籠捉咩??
曱甴當香港人白痴

引用:
原帖由 jasoncyf 於 2021-7-13 07:17 PM 發表
世界自然基金會香港分會推出最新《海鮮選擇指引》,首次將波士頓龍蝦納入避免食用的紅色級別。 世界自然基金會香港分會海洋保育主任王希允表示,波士頓龍蝦並無受絕種威脅,但相關捕撈地與北大西洋露脊鯨的棲息海域重疊,令鯨魚受到嚴重威脅,包括誤捕及捕撈器具纏繞,而北大西洋露脊鯨已列為極度瀕危,建議消費者改為食用...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1600536_1_L_20210713151359.jpg
唔係對黃黑囗罩偏見,但真係歪理連篇

黃絲政治上腦,極端思想,自我中心,只有所謂手足,同路人。
不同政見朋友,親人可置之不理甚至反目成仇,毫無道德倫理,只有立場,沒有是非,死性不改,呢d就係正宗黃色思想

今時今日嘅香港,開記招唔該唔好用黃色或黑色囗罩

龍蝦本身唔係係海床石頭到既咩??? (雖然波龍唔係龍蝦)

引用:
原帖由 甩轆 於 2021-7-13 07:31 PM 發表
甚麽團體???~2條女都on9,應去西方波士頓龍蝦產地國海域抗議,阻止捕蝦船及訓海抗議,dllm淨係香港人食,全世界都有份食波士頓龍嘏,佢地應去有份食國家開記抗議。
同鯊魚一樣,歐洲人大量食鯊魚肉無罪,中國人食歐洲人唔要嘅魚翅有罪.
資訊越發達,就知西人幾咁虛假.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]