• 瀏覽: 9,116
  • 回覆: 8
+4
相對於黑暴的暴力程度同維持的時間 (約大半年), 白衣事件簡直濕濕碎, 不值一提!!

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 03:01 PM 發表

咁所有人都被個濕鳩特區政府害添,就係呢廿幾年香港民生愈嚟愈差,但班9官同班既得利益者就個個肚滿腸肥。如果好似新加坡咁,絕大部份嘅市民都真正安居樂業,就算政府好強硬唔講咩民主自由,都唔會有咁多呢d黑暴事件。
新加坡穩定, 主因是控制傳媒做得好, 香港媒體是全世界最惡的, 好多受外國控制, 而家港府開始撥亂反正, 見到曙光了

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 05:14 PM 發表

咪玩啦,依家全世界應該係得北韓先可以完全控制傳媒。大把外資企業喺新加坡設東南亞業務總部,有好多外國人自然亦有好多外國傳媒設辨工室,個個人都可以上網上社交平台,咁邊控制到傳媒。只係人哋政府強硬得嚟對市民好,所以傳媒寫政府衰嘢就根本冇乜人care,咁就自然冇傳媒寫呢d。點解香港傳媒成日要搵政府d衰嘢出嚟講?咪就係因為好多人都怨個政府憎個政府,當傳媒報道呢d嘢,好多人受落,銷量好就自然繼續寫多d。
你可能唔知新加坡國安法有幾齊全,傳媒邊敢放肆!

香港之前無國安法,傳媒就真係惡過狗,歪曲誤導了多少市民。

舉個近年例子,一地兩檢被抹到惡過23條,總之有咁恐怖作到咁恐怖,當時的確呃到好多人,引發多次大遊行和多次立法會沖突。

最終結果係點? 一地兩檢實施很好,便利市民出入境,是好的民生政策。

我隨時可以舉出大量泛民加傳媒騙人的例子!!

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 06:55 PM 發表

我有親戚朋友住新加玻,喺公司一直有同新加坡同事傾計。所以重點唔係國安法,係一般大眾市民生活得開唔開心。
無錯,你們生活得唔開心,就是因為有各大媒體瘋狂抹黑大陸同香港政策,反對政府各項民生措施,令民怨增加去達到政治目的。

你有留意時事,應該心裡好清楚,問心啦!

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 10:05 PM 發表

咁你不如問,如果林鄭唔硬推送中,甚至如果呢廿年唔係房屋供應量遠低過需求七八倍,咁19年d黑暴事件會唔會發生
東北發展被激烈反對, 明日大嶼被激烈反對, 收農地棕地就官商勾結, 維港以外填海又要照顧海星海螺, 交野公園5個%都無得傾, 泛民夾埋傳媒一唱一和唔想政府解決房屋問題, 以增加民怨去反政府, 係人都睇到啦, 只有傻仔唔知

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-7-14 12:12 AM 發表
721事件,元朗大佬吳偉南的律師在向法庭求情時,稱吳曾多次遭暴徒毆打,最終倒下。
法官葉佐文竟稱:我沒看到有人用東西打他,他倒下可能是做多壞事遭報應了,而不是被人打倒。。。 ​​​

這個法官不正常!!需要被投訴  

https://wx1.sinaimg.cn/mw2000/6232a59agy1gsfnjjvs3fj20u00u077s.jpg
葉佐文出名係曱甴官,立場偏頗,不配做法官!

立國安法快係時勢問題,外力加黑暴已做到出晒面搞革命,大陸才出真正實力郁你們。

而家開始收拾餘黨,你們睇路呀^^

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-14 08:22 AM 發表

國安法咁多人反對但話立就立,反而呢d得幾十人嘈下就會令政府一拖再拖,咁明眼人都知咩事啦。真係泛民咁把炮,定其實佢哋只係表面去做下戲,實際上背景真係官商黑鄉勾結,做呢d會有損佢哋利益,所以背後兜個大圈搵泛民d人出嚟嘈,就扯貓尾唔去做呢d事。
立國安法快係時勢問題,外力加黑暴已做到出晒面搞革命,大陸才出真正實力郁你們。

而家開始收拾餘黨,你們睇路呀^^

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-7-14 10:53 AM 發表

無黑衣人一早出哂聲咩,唔係點凖備😎你無用網絡呀😁
港台唔會交代這些來龍去脈, 好多黃絲曱甴被港台欺騙了, 好賤

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]