• 瀏覽: 9,091
  • 回覆: 73
+4
引用:
原帖由 siupercy 於 2021-7-13 06:29 PM 發表

所以你只想睇自己認為啱你心水既報告?
你同自己講?

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 05:14 PM 發表

咪玩啦,依家全世界應該係得北韓先可以完全控制傳媒。大把外資企業喺新加坡設東南亞業務總部,有好多外國人自然亦有好多外國傳媒設辨工室,個個人都可以上網上社交平台,咁邊控制到傳媒。只係人哋政府強硬得嚟對市民好,所以傳媒寫政府衰嘢就根本冇乜人care,咁就自然冇傳媒寫呢d。點解香港傳媒成日要搵政府d衰嘢出嚟講?咪就係因為好多人都怨個政府憎個政府,當傳媒報道呢d嘢,好多人受落,銷量好就自然繼續寫多d。
你可能唔知新加坡國安法有幾齊全,傳媒邊敢放肆!

香港之前無國安法,傳媒就真係惡過狗,歪曲誤導了多少市民。

舉個近年例子,一地兩檢被抹到惡過23條,總之有咁恐怖作到咁恐怖,當時的確呃到好多人,引發多次大遊行和多次立法會沖突。

最終結果係點? 一地兩檢實施很好,便利市民出入境,是好的民生政策。

我隨時可以舉出大量泛民加傳媒騙人的例子!!

周圍放火果d就判得兩三年,白衣人最多咪用棒打人

引用:
原帖由 siupercy 於 2021-7-13 06:29 PM 發表

所以你只想睇自己認為啱你心水既報告?
2020年聯合國人類住區規劃署發表年度報告,指香港是全亞洲貧富懸殊最嚴重的城市,也是全球貧富懸殊先進地區之首

引用:
原帖由 becktoria 於 2021-7-13 06:51 PM 發表

你可能唔知新加坡國安法有幾齊全,傳媒邊敢放肆!

香港之前無國安法,傳媒就真係惡過狗,歪曲誤導了多少市民。

舉個近年例子,一地兩檢被抹到惡過23條,總之有咁恐怖作到咁恐怖,當時的確呃到好多人,引發多次大遊行和多次立法會沖突。

最終結果係點? 一地兩檢實施很好,便利市民出入境,是好的民生政策。

我隨時可以舉出大量泛民加傳媒騙人的例子!!
我有親戚朋友住新加玻,喺公司一直有同新加坡同事傾計。所以重點唔係國安法,係一般大眾市民生活得開唔開心。

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 06:55 PM 發表

我有親戚朋友住新加玻,喺公司一直有同新加坡同事傾計。所以重點唔係國安法,係一般大眾市民生活得開唔開心。
無錯,你們生活得唔開心,就是因為有各大媒體瘋狂抹黑大陸同香港政策,反對政府各項民生措施,令民怨增加去達到政治目的。

你有留意時事,應該心裡好清楚,問心啦!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-13 02:56 PM 發表

我都想知掟磚頭,掟汽油彈施襲定係藤條施襲,邊樣情況嚴重呢??
法官唔會答
曱甴更加收嗲

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 06:39 PM 發表

你同自己講?
係你自己捧到新加坡上天,點知有報告指出原來貧富懸殊係同香港都係伯仲之間。

引用:
原帖由 siupercy 於 2021-7-13 07:14 PM 發表

係你自己捧到新加坡上天,點知有報告指出原來貧富懸殊係同香港都係伯仲之間。
好似好多報告指香港係亞洲貧富差距第一,嚴重性同其他排後面嘅國家差好多喎

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-7-13 19:46 發表

非也😎假設問題😩黑衣人唔入元朗,呢件事會唔會發生
北角呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]