• 瀏覽: 9,075
  • 回覆: 73
+4
冇所謂, 判重d, 又唔係我坐  

咁事先話要去光復元朗應該判更重

元朗白衫要判暴動,咁個班曱甴應該點判?🤔🤔

重判好,有黑衣人墊底陪葬,帶頭的林卓延一樣受返晒!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-13 14:56 發表

我都想知掟磚頭,掟汽油彈施襲定係藤條施襲,邊樣情況嚴重呢??
講邊樣嚴重d係 無9謂 唔通話黑暴嚴重d 白衣人犯法就岩?

引用:
原帖由 siupercy 於 2021-7-13 03:06 PM 發表

唔好用曱甴思維代表正常香港人。學某法官講,曱甴行為就好似狗追咬自己尾巴一樣。你講既野全世界大把國家都比香港嚴重,星加坡只係比香港更高壓去統治個地方。所以我幾時都話,曱甴死左去先可以解脫。
香港喺發達國家中,貧富懸殊差距係最嚴重之一,所以唔好講咩大把國家都比香港嚴重呢d廢話去為個濕鳩無能特區政府開脫同狡辯
人哋星加玻人民絕大部份安居樂業,所以唔care咩政府同咩高壓統治,正如國內部份城市人民都係咁。

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 03:01 PM 發表

咁所有人都被個濕鳩特區政府害添,就係呢廿幾年香港民生愈嚟愈差,但班9官同班既得利益者就個個肚滿腸肥。如果好似新加坡咁,絕大部份嘅市民都真正安居樂業,就算政府好強硬唔講咩民主自由,都唔會有咁多呢d黑暴事件。
新加坡穩定, 主因是控制傳媒做得好, 香港媒體是全世界最惡的, 好多受外國控制, 而家港府開始撥亂反正, 見到曙光了

引用:
原帖由 becktoria 於 2021-7-13 04:47 PM 發表

新加坡穩定, 主因是控制傳媒做得好, 香港媒體是全世界最惡的, 好多受外國控制, 而家港府開始撥亂反正, 見到曙光了
咪玩啦,依家全世界應該係得北韓先可以完全控制傳媒。大把外資企業喺新加坡設東南亞業務總部,有好多外國人自然亦有好多外國傳媒設辨工室,個個人都可以上網上社交平台,咁邊控制到傳媒。只係人哋政府強硬得嚟對市民好,所以傳媒寫政府衰嘢就根本冇乜人care,咁就自然冇傳媒寫呢d。點解香港傳媒成日要搵政府d衰嘢出嚟講?咪就係因為好多人都怨個政府憎個政府,當傳媒報道呢d嘢,好多人受落,銷量好就自然繼續寫多d。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-13 03:11 PM 發表
冇所謂, 判重d, 又唔係我坐  

咁事先話要去光復元朗應該判更重
喺香港現行嘅法律上冇先撩者賤呢個說法

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-7-13 03:15 PM 發表
重判好,有黑衣人墊底陪葬,帶頭的林卓延一樣受返晒!
最好放埋同一監倉

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 05:15 PM 發表

喺香港現行嘅法律上冇先撩者賤呢個說法
點解冇呢
咁好多單爆炸案, 叫人炸, 未炸點解又拉得

咁條'線"動罪咪廢
出力兜啦

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 14:28 發表
【Now新聞台】721元朗白衣人暴動案,五名被告早前被裁定參與暴動等罪成,其中四人向法庭求情。法官形容,案中的被告於當晚不知為何失控,無差別向不認識的人施襲,行為與正常人有距離。 四名被告黃英傑、林觀良、吳偉南及蔡立基,由囚車押送到區域法院,各被告早前已向法庭提交書面求情陳詞。其中,綽號「飛天南」吳偉南代表律師,呈上其女兒及侄女的求情信,指吳偉南很顧家,又在陳詞中多次重申吳偉南曾被人擲物擊中暈倒, ...
對, 有參考價值!!
白衣被挑釁後衝上月台, 手無寸鐵在月台尋找挑釁者!!
你話依個重D
還是專登用渠蓋攻擊不認識的清 路障者那位黑衣
判重D?

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 04:26 PM 發表

香港喺發達國家中,貧富懸殊差距係最嚴重之一,所以唔好講咩大把國家都比香港嚴重呢d廢話去為個濕鳩無能特區政府開脫同狡辯
人哋星加玻人民絕大部份安居樂業,所以唔care咩政府同咩高壓統治,正如國內部份城市人民都係咁。
乜貧富懸殊就等於個政府廢唔廢?咁點解新加坡又要同香港爭一日之長短?

引用:
原帖由 siupercy 於 2021-7-13 05:29 PM 發表

乜貧富懸殊就等於個政府廢唔廢?咁點解新加坡又要同香港爭一日之長短?

根據世界人口報告(World Population Report),2020年全世界貧富懸殊最嚴重的10個國家或地區,依次是:萊索托、南非共和國、海地、博茨瓦納、納米比亞、贊比亞、科摩羅、香港、危地馬拉和巴拉圭。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-13 05:18 PM 發表

點解冇呢
咁好多單爆炸案, 叫人炸, 未炸點解又拉得

咁條'線"動罪咪廢
出力兜啦
煽動係指冇親身參與但有確實證據顯示有預謀及計劃去令其他人去參與及行動。
舉例,有人喺網上話屌林鄭,咁有日林鄭真係被人屌咗,網上呢d人唔算觸犯煽動罪。但如果有個人發放出林鄭每日行程去話幾時邊度最適合屌佢,仲喺現場放埋工具去俾人屌林鄭用,咁呢個人就應該係觸犯咗煽動罪。
咁點都同先撩者賤完全冇關喎

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-7-13 06:10 PM 發表

根據世界人口報告(World Population Report),2020年全世界貧富懸殊最嚴重的10個國家或地區,依次是:萊索托、南非共和國、海地、博茨瓦納、納米比亞、贊比亞、科摩羅、香港、危地馬拉和巴拉圭。
所以你只想睇自己認為啱你心水既報告?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]