• 瀏覽: 3,896
  • 回覆: 57
又係莫佢奈何?

明報自己冇人審核撰文?  交人定封館?

呢個擺明係一個毒婦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-7-11 19:14 發表
吳靄儀等睇被國安拘捕佢, 煽動, 毒害青年, 唔要得
x2 一定要消滅呢隻走狗

引用:
原帖由 keadf 於 2021-7-11 07:10 PM 發表
吳靄儀日前在《明報》以《願你安息》為題撰文,公民黨昨日在其facebook轉發。該文稱,銅鑼灣企圖殺警者自刺死亡,不會只是出於「仇警」,「必然是心中充滿絕望,冤屈愁苦和無力感鬱結心胸」,而參與獻花、「悼念」者是「在死者身上看到自己」,「感到相同的悲憤、無力和絕望,因為他們心中冤屈鬱結難排」,更抹黑特區政府的譴責是「嫁禍於人,拒絕反省」「發現他沒有什麼組織連繫,就歸咎假消息流傳導致產生偏激思想」云云 ...
呢條政棍律棍阿婆,
都唔知收咗幾多民主黑金,
多年來負責歪理洗腦市民,
遲早要!!!📢

心理變態女同性戀者

政界責吳靄儀倒果為因公然煽暴

譴責有乜嘢用,
由國安徹查!

警員只係打份工。任何對佢老闆不滿,都不應將對佢老闆嘅仇恨發泄嘅佢員工身上。
吳靄儀,身為執業大律師,對喱啲最基本法律專業,同個人道德操手,都唔知嗎?如果你做咗法官,你對意圖殺警嘅人判決就係無罪嗎?如果你對咗律政司,你反而要告被剌警員嗎?
我從未喺香訂上直接指罵過一個人。但今次真係要例外。
吳靄儀,你真係唔係人。一啲人性都冇。

一於跟班妖邪賤人口中民主國家"老美"做法, 歌頌"拉登"都判二十年, 香港就同國際睇齊, 歌頌恐怖分子既妖邪, 一律都二十年起跳 

講對完吳靄儀人性問題,再講吳靄儀發表喱篇文嘅意義。
吳靄儀,你係想鼓勵其他同剌警有相同想法嘅人都出嚟作出相同行動嗎?
如果嘓啲人真係咁做,香港仲會有安寧日子可過嗎?

引用:
原帖由 CHORYAT 於 2021-7-11 07:13 PM 發表
最令人驚奇嘅係呢班賤人,永遠唔會自己郁手,只會郁口
精人咪出口囉,笨人先會出手。讀法律D人係咁架啦。你睇癲雞莊?涼瓜?影都冇呀!

引用:
原帖由 keadf 於 2021-7-11 07:10 PM 發表
吳靄儀日前在《明報》以《願你安息》為題撰文,公民黨昨日在其facebook轉發。該文稱,銅鑼灣企圖殺警者自刺死亡,不會只是出於「仇警」,「必然是心中充滿絕望,冤屈愁苦和無力感鬱結心胸」,而參與獻花、「悼念」者是「在死者身上看到自己」,「感到相同的悲憤、無力和絕望,因為他們心中冤屈鬱結難排」,更抹黑特區政府的譴責是「嫁禍於人,拒絕反省」「發現他沒有什麼組織連繫,就歸咎假消息流傳導致產生偏激思想」云云 ...
又想將條廢佬的恐佈襲擊合理化?

其心可誅

呢隻政棍唔係監倉既咩

吳婆公開支持恐怖分子

引用:
原帖由 史太夫 於 2021-7-11 19:53 發表
支持立即恢復死刑,依法處死吳靄儀!
very support

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]