• 瀏覽: 4,729
  • 回覆: 9
新一份施政報告定於10月6日發表,這份將是行政長官林鄭月娥任內最後一份施政報告。她今日表示,這份報告會是她對香港社會及對自己的交代。談及有否

carrie 冇料到,令人非常失望!

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 施政報告著重土地開發林鄭料被彈-假大空

林鄭你都知道,能否連任係阿爺話事,但你明顯俾唔到信心阿爺囉

求求其其, 是是旦旦hea埋這份可能是最後一份19報告。

無樣嘢做得好, 千祈咪L連任.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-7-11 12:25 PM 發表
無樣嘢做得好, 千祈咪L連任.
吳連任?有傻人肯接手爛攤子嗎?所以逼住要連任真慘

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2021-7-11 11:36 AM 發表
新一份施政報告定於10月6日發表,這份將是行政長官林鄭月娥任內最後一份施政報告。她今日表示,這份報告會是她對香港社會及對自己的交代。談及有否

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/3913a86c47ba6bbd06187c1e12c9bad4/stheadline/inewsmedia/20210711/_2021071111153444655.jpg
🤔如果我做,我就搞一份提意給中國政府,
如果統一了台灣,
可以先交比香港政府代管埋台灣特區先,
等台灣人容易D接受,
之後才慢慢交替比中國政府或台灣特區政府。

咁代管時,香港可以搞移民去台灣,
同管理用台灣島土地發展,
等香港人可以過去台灣生活居住。

咁就唔怕土地不足問題,
把人類平均分布好每一區,
不用只住地球內特定果幾區。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-7-12 02:41 PM 發表

如果統一了台灣,
等台灣人容易D接受,

咁就唔怕土地不足問題,
🤔即又可以代香港政府表態支持中國收回台灣,國家完整統一。

又可以串9台灣,

報台灣反修例時所搞的小動作。

引用:
原帖由 冼拿 於 2021-7-11 11:43 AM 發表
林鄭你都知道,能否連任係阿爺話事,但你明顯俾唔到信心阿爺囉
仲有邊個揀??

香港被佢搞到一鑊泡,仲連任?唔好啩!

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-7-12 02:41 PM 發表

如果統一了台灣,
等台灣人容易D接受,

咁就唔怕土地不足問題,
鄉港隔萊島咁遠,管治有難度!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]