• 瀏覽: 62,230
  • 回覆: 369
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 9-7-2021 08:48 發表

派少少錢,係度玩殘市民,尼個政府真X街
幾分鐘搞掂都玩殘?

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-7-9 10:25 AM 發表

例如呢
早排聲稱去釣魚由布袋澳出發嗰12個人

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-7-9 10:19 AM 發表

你呢樣講唔通 入境處話合資格就合資格, 點樣真係唔合格 用自己方法出入境
即係24個月前出境, 但24個月內冇入境. 咁咪有可疑囉, 咁俾個機會你解釋.

可能有人唔知點解, 入境又唔用身份證, 用其他護照, 咁解得通, 咪俾錢囉.

真係24個月, 唔係度, 解唔通, 咪冇錢囉.

引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 2021-7-9 08:48 AM 發表

似係騙案,唔係政府

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-7-9 10:27 AM 發表

幾分鐘搞掂都玩殘?
似係騙案,唔係政府

引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 2021-7-9 08:48 AM 發表

少少錢啊?唔好要丫笨,咁得閒上黎開po大把時間玩啦
同埋似係騙案,唔係政府,會唔會蠢既係你?

引用:
原帖由 老納 於 2021-7-9 10:27 AM 發表

早排聲稱去釣魚由布袋澳出發嗰12個人
佢地合資格申請, 政府並無要求住足 365日x2, 政府要求好低 2年內有1刻係香港都pass

派5000蚊搞哩搞路,多9魚
政府同八達通合作搞張比個人八達通
之後每年派錢又好物7津貼都好
好似交通津貼咁去部機一嘟就拿到,咁咪方便市民

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-7-9 10:19 AM 發表

你呢樣講唔通 入境處話合資格就合資格, 點樣真係唔合格 用自己方法出入境
入境處記錄唔一定100%啱。見過啲出入境人手櫃位,望吓身分證幾秒就過。

理論上來講,如果申請人申請咗五千蚊,佢係可以離境出外,留張八達通俾家人朋友過數喎,佢送錢俾人等於捐俾人係冇犯法。

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-7-9 09:21 AM 發表
入境事務處 咪有2019-06-18 -- 2021-06-18 出入境記錄, 做乜仲要麻煩市民
所以覺得呢個政府好原始,
唔識用科技

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-7-9 08:32 AM 發表
根本政府一㩒電腦, 就知身份證持有人幾時同響邊度出/入關.
係羅, 查出入境記錄仲清楚啦 ..... 老人家冇電話冇帳單唔奇喎

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-7-9 10:31 AM 發表

佢地合資格申請, 政府並無要求住足 365日x2, 政府要求好低 2年內有1刻係香港都pass
佢地合唔合格資格我唔知,我只係答你佢地無經入境事務處合法出境!

引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 2021-7-9 08:06 AM 發表
$5000 消費券計劃登記申請|相信大多數人應該都完成了消費券登記申請,但原來並非登記完就可以「坐定粒六」等收錢。近日有網民在Facebook 群聚開 p

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210708/489836991882465280562391.jpeg/lrhTPHJq--Y8goop4DT4HlB5Yv6_dxcyfeSaKH3kmi ...
吊,如果係真好擾民!
我好肯定我七十歲嘅老豆,
收到這短訊係唔會覆嘅

我兩日後以收到申請成功短訊八月一日發後,要回覆的應該係唔合格既申請欺騙政府既人吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]