• 瀏覽: 3,172
  • 回覆: 19
上周四(7月1日)香港回歸紀念日,任職維他奶國際集團有限公司採購部主任的梁健輝(50歲),在銅鑼灣以孤狼式恐怖襲擊一名男

咁即係已經搵到發通告人定係搵個人負責任就算 ?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210705/bkn-20210705203551972-0705_00822_001.html

求其揾隻曱甴孭鑊就想算數?唔見棺材唔流淚嘞!🤬🤬🤬🤬🤬

'解僱'兩個字都唔敢提, 明顯想放生隻黃屍.

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-7-5 09:44 PM 發表
上周四(7月1日)香港回歸紀念日,任職維他奶國際集團有限公司採購部主任的梁健輝(50歲),在銅鑼灣以孤狼式恐怖襲擊一名男

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210705/photo/bkn-20210705203551972-0705_00822_001_01b.jpg?20210705205920

咁即係已經搵到發通告人定係搵個人負責任就算 ?
...
一兩年換一份工,余小姐話冇問題。

價值46億的 HR 曱甴乸

如果維他再跌多15%應該做事會認真好多了

睇怕佢只係代罪羔羊

公司請人,好難知道佢底細,

因個人感情出個通告,公司走漏眼,

現在大損失。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-7-5 22:15 發表
如果維他再跌多15%應該做事會認真好多了
離開中國市場,任何數字都係幻覺

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-7-5 10:19 PM 發表
公司請人,好難知道佢底細,

因個人感情出個通告,公司走漏眼,

現在大損失。
係處理手法出問題

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-7-5 09:52 PM 發表
離開呢個先好笑 同佢地嘅不幸用法相似

呢穫野隨時連董事都要揹穫

香港人醒下拉,仲信班黃獨話唔駛靠大陸,一野就露哂底拉

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-7-5 09:52 PM 發表
咁就靠大陸同胞再發功, 繼續罷買罷賣,跌多15%股價, 維他應該會好認咁去處理, 因為到時揸住維他既都會恐慌性拋售,唔想坐艇,到時候就一發不可收執

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-7-5 22:53 發表

咁就靠大陸同胞再發功, 繼續罷買罷賣,跌多15%股價, 維他應該會好認咁去處理, 因為到時揸住維他既都會恐慌性拋售,唔想坐艇,到時候就一發不可收執
還看明天個股市了.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]