• 瀏覽: 11,517
  • 回覆: 14
+3
世界衞生組織(WHO)發表最新聲明,認為進入WHO緊急使用名單的疫苗都應獲得各國承認。世界衞生組織7月1日在一份聲明中提到,得到其授權緊急使用的

用科學嘅根據去做決定,點都好過政治決定

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/646 ... utm_medium=referral

依家係美國台灣唔跟科學呢

引用:
原帖由 籠中含情的黑頭 於 2021-7-4 09:20 PM 發表
依家係美國台灣唔跟科學呢
政治上哂腦

歐洲呢啲西方國家擺明政治抗疫, 香港列為高危地區嘅英國,歐盟竟然將佢列為綠區,入境可以唔使隔離。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-7-4 09:28 PM 發表
歐洲呢啲西方國家擺明政治抗疫, 香港列為高危地區嘅英國,歐盟竟然將佢列為綠區,入境可以唔使隔離。
其實佢哋一早放棄左抗疫啦

氣死美歐冥主邪教國家

世衛組織最新聲明被指要求美歐國家認可中國疫苗

據德國之聲7月3日報導,世界衛生組織7月1日在一份聲明中提到,得到其授權緊急使用的所有新冠肺炎疫苗都應在各國開放邊境時獲得認可。此舉被視為是要求美歐國家提高其對中國疫苗的接受度。

根本美歐一班狼狽係玩政治多過想抗疫, 亦多過想救人!

回顧世衛由疫情到而家, 有咩建議係有用? 相反世衛不停淡化疫情. 令疫情落地生根, 功勞不少.
最佳例子: 世衛建議一股人吾須要戴口罩. 淋病仲加多句:一股人戴左都要佢除返

引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 2021-7-4 10:55 PM 發表
回顧世衛由疫情到而家, 有咩建議係有用? 相反世衛不停淡化疫情. 令疫情落地生根, 功勞不少.
最佳例子: 世衛建議一股人吾須要戴口罩. 淋病仲加多句:一股人戴左都要佢除返
任何人及機構都會犯錯,最重要是錯而能改。

永遠停留在別人犯錯的一刻而不理會更正的時刻,只是自欺欺人。

主因係咁

引用:
原帖由 40342 於 2021-7-4 11:15 PM 發表

係人都會犯錯 但世衛係一錯再錯, 3錯, 4錯, 5錯. 明顯有預謀, 有動機. 黑鬼咁都無被起訴. 無天理.
1錯: 世衛未去過武漢實地考察, 就讚中國防疫透明公開. 疫情受控. 令相信世衛國家無加強檢疫.
2錯: 一開始好多病毒專家, 包括香港果D, 都話傳染力驚人, 但世衛認為未確定持續人傳人(即未承認有高傳染力).
3錯: 封關係岐視, 名國人民應繼續往來, 但事實封關係有效. 1/7香港暫停從英國來港.
4錯: 一般人吾須要戴口罩. 但事實口罩比疫苗更有效切斷傳播鍊.
5錯: 有要求世衛直佈大流行, 世衛拒絕.
世衛係一錯再錯, 3錯, 4錯, 5錯. 明顯有預謀, 有動機. 黑鬼咁都無被起訴. 無天理.

引用:
原帖由 40342 於 2021-7-4 11:15 PM 發表

到左成年人仲笑人地BB時瀨尿

世衛……,可惜無人聽佢支笛。

德國只等跟中國互惠就開放了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]