• 瀏覽: 2,045
  • 回覆: 17
中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
富爸爸贈90後兒子物業,實非畀佢日後結婚用,而係佢個仔似金城安

轉過頭賣咗間屋套現移民台灣吃台妹,丟低d富爸爸留係香港食自己喇喂!

成功果然要「父」幹。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-7-4 04:08 PM 發表
成功果然要「父」幹。
其實現今香港,呢樣可能係無耐嘅現實
小朋友出身廿零三十歲,以現今平均薪金冇可能儲到錢買樓

而家生得少 一個人可以收長輩留底幾層樓

引用:
原帖由 貴貴大世界 於 2021-7-4 04:22 PM 發表

其實現今香港,呢樣可能係無耐嘅現實
小朋友出身廿零三十歲,以現今平均薪金冇可能儲到錢買樓
機會係0,政府唔做野解決問題

父母幹已是社會現實。

引用:
原帖由 charlenekei 於 2021-7-4 07:22 PM 發表

機會係0,政府唔做野解決問題
2003年停建公屋居屋救班負資產,2011年先宣布復建,你話政府追落後係唔係要D時間呢。

居屋抽籤制,公屋
本身已經係貧富差距的制造者

現在樓價消滅哂年輕人的奮鬥自立心,
家家要靠父幹,
其實下一代好冇引,冇哂成功感......
好似一定要做二世祖咁......

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-7-4 08:24 PM 發表
現在樓價消滅哂年輕人的奮鬥自立心,
家家要靠父幹,
其實下一代好冇引,冇哂成功感......
好似一定要做二世祖咁......
無晒希望架啦,靠自己無可能買到

有乜問題呀?!仲好呀,減少後生仔恐氣(屬這一類人士),再者錢最終留比下一代。

我冇睇內容, 只係見到標題就要屌01. 咁都算係新聞?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]