• 瀏覽: 9,413
  • 回覆: 133
快D去外國宣傳親疏有別

道不同不相為謀,仲要表彰你嘅反骨?!!!!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-7-1 08:55 AM 發表
【明報專訊】除授勳外,政府昨日亦公布委任40名非官守太平紳士,今日生效,包括理工大學校長滕錦光,懲教署前署長單日堅,香港科技園公司董事局主席查毅超,港區人代陳曉峰、鄺美雲,以及民建聯立法會議員劉國勳、何俊賢等,名單上沒有民主派背景人物。關注囚權組織「石牆花」的創辦人、立法會社福界前議員邵家臻認為,沒有民主派任太平紳士顯示政府親疏有別,對獄政改革是「倒後車」。

"立法會社福界前議員邵家臻認為 ...
呢條友就算係議會上最無吉士既人,講野都口震震,可以不理

邵家臻有沒有砸地鐵站?

犯民宗旨係違法達異,以暴力解決問題,火燒市民為樂,冇太平紳士攞正常

引用:
原帖由 505249341 於 2021-7-1 08:57 AM 發表
點解要有?有咩功績先?吾通無功都要比你?
有功績喎,違法達異,以暴力解決問題,支持火燒市民,燒鋪,功績多到不得了,不過全部同太平相反之嘛

又幾沽名釣譽,一面要推翻政府,一面要政府授勳,真係贏曬

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-7-1 08:58 AM 發表
監獄唔係俾呢啲人渣玩架,好心政府強硬啲啦!
x2
去到邊都攪事,以為做監犯都高人一等,有特權。😡

宜家要黎真啦,比較聰明的泛民人士走得的都走啦,留返一班冇能力的傻仔,以自己講兩下民主,自由政府就會驚,玩到今時今日咁,只能怪自己唔識見好收早知今日,何必當初

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-7-1 08:55 AM 發表
【明報專訊】除授勳外,政府昨日亦公布委任40名非官守太平紳士,今日生效,包括理工大學校長滕錦光,懲教署前署長單日堅,香港科技園公司董事局主席查毅超,港區人代陳曉峰、鄺美雲,以及民建聯立法會議員劉國勳、何俊賢等,名單上沒有民主派背景人物。關注囚權組織「石牆花」的創辦人、立法會社福界前議員邵家臻認為,沒有民主派任太平紳士顯示政府親疏有別,對獄政改革是「倒後車」。

再申請入獄調查喇!

引用:

犯民全部刀糸監躉或準監躉
做太平紳士?

民主派搞破壞,仲要中央派奬?無野呀嘛

姑娘唔該,呢度有條傻仔今日未食藥

邵生,你參考你爹民主政制先,在任共和黨總統有無頒獎比民主黨人?無頒獎不特止, 仲不斷整鳩民主黨州長州份,不發抗疫醫療物資,你個金主台灣民進黨而家千方百計想整死台北市長柯文哲  呢堆臭屎你唔講?

監獄冇冷氣已倒車啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]