• 瀏覽: 2,956
  • 回覆: 61
引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-1 12:29 AM 發表

目的不同。

黃人死心把啦,反政府文宣唔會成功。
你估澳洲政府唔想控制傳媒唔挖國家的衰野咩?不過未成功啫。但如果有內地生去左澳洲後公然認同西方的價值觀,就真是浪費了國家的栽培。

熱賣及精選
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-6-30 11:10 PM 發表

人權觀察食 c 啦
內地留學生出左國仍是中國人,即使中國政府在他們做錯野時點醒下他們又有什麼不對。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-6-30 10:59 PM 發表

澳洲咁唔滿意中國唔好批簽証比中國學生囉
反而中國人有骨氣,大幅減少去澳洲留學。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-7-1 12:39 AM 發表

你估澳洲政府唔想控制傳媒唔挖國家的衰野咩?不過未成功啫。但如果有內地生去左澳洲後公然認同西方的價值觀,就真是浪費了國家的栽培。
咪玩啦,你估澳洲政府控制唔到咩? 中晒計了。

果啲所謂人權得啖笑
我又要講澳洲兵殺人

避免公開談論敏感題材免得惹禍呢點本身冇錯,唔通公開談種族主義被人打仲話言論自由萬歲?

另一方面,“澳洲”擔心“中國”危害?係咪想話中國好多秘密警察穿洲過省去到澳洲捉幾個講錯野既大學生?

引用:
原帖由 wow... 於 2021-6-30 23:10 發表

「人權觀察」係乜組織同背景?
應該改名叫 美國人監察

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-6-30 10:51 PM 發表

【Now新聞台】國際組織「人權觀察」指,中國危害澳洲大專院校的學術自由,在澳洲的中國留學生習慣自我審查,不敢公開談論敏感議題,以免被恐嚇及連累家人。中國駐澳洲大使館批評,「人權觀察」淪為西方污衊發展中國家的政治工具。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/CN-AUST-210630-18.jpg

👇正如這名被訪的內地留學生講,去留學 ...
不如話中國在控制地球自轉啦

人權
澳洲

不停抹黑人地政府, 再出資塑造一個民主自由形象的反對派, 到取得政權後就成為美國的傀儡.

今時今日呢D技倆我都呃唔到啦.

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-7-1 00:17 發表

咁澳洲傳媒也有批評自己國家的衰野。
揭發澳洲軍人屠殺平民的記者,兩名人士正被澳洲起訴中,並禁止接觸外界

人地想講但冇講出口都知,人權觀察可能有讀心術,但盲左,澳洲殺阿富汗平民,加拿大殺原住民小童呢D全部睇唔倒

附件

20201130_f94b18a4c8060956c845KLpVLfkjSixP.jpg(78.75 KB)

2021-7-1 07:55 AM

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-6-30 11:09 PM 發表

其實「人權觀察」平時响邊度觀察嘅呢?
如果澳洲學者和當地留學生信呢單假新聞而不再批評中國和不再信仰西方式民主,也是好事來的。

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-7-1 04:48 AM 發表

不停抹黑人地政府, 再出資塑造一個民主自由形象的反對派, 到取得政權後就成為美國的傀儡.

今時今日呢D技倆我都呃唔到啦.
澳洲大學教員在堂上批評中共被內地生投訴,最後被停職。澳洲生反中被內地生打,還被停學。全部抵死。

獸性不改

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]