• 瀏覽: 2,309
  • 回覆: 45
政界盛傳,七一後政府高層官員大執位,政務司司長、保安局局長、政制及內地事務局局長,以及警務處處長都會換人。

弓起騰雞華, 又名黃屍騰華, 取代網誌宗, 升官做政務司長.
騰雞華搵梁家榮做香港電台廣播處長, 令香港電台的節目在國際得獎無數, 聲譽大振, 騰雞華居功至偉.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210624/bkn-20210624104525144-0624_00822_001.html

佢都成七兜嘢揦!嘢又做唔到,淨係識呃飯食。阻能住個位,比 d 後生仔上啦!

仲有一年貨仔就選特首
張建宗咁都捱唔到埋尾
唔通同林鄭有argue

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-6-24 03:56 PM 發表
仲有一年貨仔就選特首
張建宗咁都捱唔到埋尾
唔通同林鄭有argue
政治一日都嫌長, 黑屍曱甴在初期暴亂, 網誌宗譴責警察, 佢向曱甴道歉, 搞到警察幾個工會都出聲明,
另外, 理工大學燒到七彩, 網誌宗只係講[該次事件], 唔敢講理工係暴亂.

引用:
原帖由 A1000 於 2021-6-24 03:56 PM 發表
佢都成七兜嘢揦!嘢又做唔到,淨係識呃飯食。阻能住個位,比 d 後生仔上啦!
佢最識密密炒樓.
網誌宗係平庸人物, 但在政府架構內, 平庸的人最容易升官.

林鄭呢個時候更換官員班子, 佢真係好想連任喎.  

林鄭要連任, 阿爺一定要林鄭簽切結書, 一定要在下個任期的上半段日子完成23條立法, 做唔到的話, 林鄭自己切個頭呈上北京.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-6-24 16:08 發表

佢最識密密炒樓.
網誌宗係平庸人物, 但在政府架構內, 平庸的人最容易升官.
我又聽到佢起碼摣九個單位。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-6-24 04:13 PM 發表
林鄭呢個時候更換官員班子, 佢真係好想連任喎.   
777最好 搞死班黃絲公務員

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-6-24 04:33 PM 發表

林鄭自己都係黃到發金, 只不過佢身在朝廷, 發唔到圍而已.
林鄭全家都係英國籍, 佢原本退休後去英國跟佢老公在倫敦玩敦倫.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-6-24 04:38 PM 發表

林鄭全家都係英國籍, 佢原本退休後去英國跟佢老公在倫敦玩敦倫.
佢老公仲肯同佢敦倫?
黃到金,柄埋玩倫敦金啦

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-6-24 04:38 PM 發表

唔好唔記得淋病個仔去咗哈佛,美國CLA打電話畀林病話你個仔聽日強姦咗人喎,淋病一定腳軟,所以根本唔得連任。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-6-24 04:33 PM 發表

你可能聽得芒向太多。
19年嗰陣邊個八婆匿埋喺奶賓府度喊啊?

鄧炳強風趣幽默唔知會做邊個位

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-6-24 16:55 發表

唔好唔記得淋病個仔去咗哈佛,美國CLA打電話畀林病話你個仔聽日強姦咗人喎,淋病一定腳軟,所以根本唔得連任。
可以話林鄭連硬任,...大陸而家既做法係越多人唔想佢留任...佢就偏偏支持佢...話比人知邊個先係老細

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]