• 瀏覽: 6,108
  • 回覆: 87
+4
紀常會倡各大紀律部隊齊加人工。紀律人員薪俸及服務條件常務委員會昨向特首呈交了《紀律部隊職系架構檢討報告書》,涵蓋約六萬三千名紀律部隊人員,分...

個評
警察抵加人工, 但警察以外的紀律部隊, 如消防或海關, 應該要清下啲曱甴瘀血才好拍板加薪。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2108028/即時-港聞-新聞追擊-紀律部隊加人工料最快八月拍板-警員起薪26190元

薪高糧準, 好工一份.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-6-24 09:07 AM 發表
薪高糧準, 好工一份.
有了國安法, 警察更好做

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-6-24 09:04 AM 發表
紀常會倡各大紀律部隊齊加人工。紀律人員薪俸及服務條件常務委員會昨向特首呈交了《紀律部隊職系架構檢討報告書》,涵蓋約六萬三千名紀律部隊人員,分...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210624/share_2021062408283272923.jpg

個評
警察抵加人工, 但警察以外的紀律部隊, 如消防或海關, 應 ...
咪係囉,有啲工真係唔係人人做到

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-6-24 09:26 AM 發表

毒報紙就只有漢奸辦到, 鍾氐假民調只有鍾停妖做到, 教畜就只有戴畜牲先做到, 政棍就只有犯民做到, 曱甴就只有智障做到。

點解唔係打左針先有得加?

警察係要加最能辛苦。。其他真係算把啦。。消防打排球爆菊入境個d工作量拓印仔辛苦到呢

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-6-24 09:26 AM 發表

引用:
原帖由 7221112 於 2021-6-24 09:35 AM 發表
點解唔係打左針先有得加?
好多警察在今年二月由第一批開始接種至今, 走不掉的。

呢啲妓者又係製造麻煩
明明就係所有紀律部隊都加人工,佢最尾整句廢話搞到暴民以為得警察加

呢個數今時今日真係唔夠日常洗費

YC含淚報黑警啦

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-6-24 09:23 AM 發表

有了國安法, 警察更好做
咪係囉,更好做仲要加人工?!世界真美好

食環科文比你瘋無份

主題標籤 #海關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]