• 瀏覽: 9,784
  • 回覆: 15
俄媒:日本正在煽動歐盟與中國軍事對抗 ​​​

歐盟不是黃人黑暴,自己識諗,歐盟有毛熊一個敵人已經夠了,為何要無拉拉多一個敵人?

日本仔去完豬柒之後,嘴臉又變晒啦,話唔會在亞洲拉幚結派圍堵中國.

不過我覺得係日本仔拉唔到就真,個個都係講就兇狠,要佢落手做就...

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-23 08:48 AM 發表
日本仔去完豬柒之後,嘴臉又變晒啦,話唔會在亞洲拉幚結派圍堵中國.

不過我覺得係日本仔拉唔到就真,個個都係講就兇狠,要佢落手做就...
國家都不是傻的。
講歷史: 東南亞和中國相處了上千年,朝貢體系都維持了500年,其樂融融。
講現實利益 : 中國是世界最大單一市場,東盟最大貿易夥伴
講實力 :中國在東南亞超過美國是大勢所趨,也就是幾年內的事。
東南亞為什么要和中國為敵 ?

引用:
原帖由 robin09 於 2021-6-23 09:07 AM 發表

國家都不是傻的。
講歷史: 東南亞和中國相處了上千年,朝貢體系都維持了500年,其樂融融。
講現實利益 : 中國是世界最大單一市場,東盟最大貿易夥伴
講實力 :中國在東南亞超過美國是大勢所趨,也就是幾年內的事。
東南亞為什么要和中國為敵 ?
大陸同5眼打爛仔架,被4眼圍著打,結果大陸抓住一個往死裡打,拚個有本有利,這一招其實真係幾有用,圍著人打諗住抽下水有殺無賠,點知代價可以這麼大,個個國際蠱惑仔全部嚇到瀨尿.

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-23 09:19 AM 發表

大陸同5眼打爛仔架,被4眼圍著打,結果大陸抓住一個往死裡打,拚個有本有利,這一招其實真係幾有用,圍著人打諗住抽下水有殺無賠,點知代價可以這麼大,個個國際蠱惑仔全部嚇到瀨尿.
最主要是流氓老大光動口不動手,任由小弟被暴捶,還趁機抽水。
其他小弟一看,哇靠,這事不能玩真的。

哇,這事不能玩真的。

幅射狗先係原凶呀!
最早散播中國威脅論係佢幅射狗挑起的,直到美國發動貿易戰信息戰應對付我地時,佢條幅射狗就企埋一邊拍手食花生,
所以一開核戰記得要拉埋幅射島做前線核戰區!順手滅左佢條幅射狗!

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-6-23 08:48 AM 發表

歐洲各國要「軍事對抗」中國,只有用海軍;而歐洲各國海軍,只有英國仲有少少家當

可惜英國自己亦面臨分裂,國勢日弱,少少家當都要留返保護本土,點幫美國手對付中國丫;單單一艘女皇號漏水航媽,連一艘護航艦、一架戰機都無,過來東亞繞個圈就算交差,根本有無人怕佢

引用:
原帖由 bronze18man 於 2021-6-23 10:08 AM 發表
幅射狗先係原凶呀!
最早散播中國威脅論係佢幅射狗挑起的,直到美國發動貿易戰信息戰應對付我地時,佢條幅射狗就企埋一邊拍手食花生,
所以一開核戰記得要拉埋幅射島做前線核戰區!順手滅左佢條幅射狗!

最早煽動美國對付中國就是日本
最早給美國所謂新疆謠言就是日本

日本真的是壞透了
一肚子壞水

歐盟打算對俄擺出空城計嗎?

西方國家幾時輪到日本狗指揮,係西人眼中日本只係接受命令,不是發出命令

兄弟們上,不過你上先!
我(考慮)會跟住嚟!

老尾都拉唔郁歐盟搞中國,架仔會得?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]