• 瀏覽: 18,644
  • 回覆: 159
+5
【Now新聞台】2021年6月22日報章A1頭條摘要。

蘋果日報被政府凍結資金,及高層人員被捕後,一個反中亂港的龐大的傳媒王國轟然倒下。蘋果日報即將在一兩天內倒閉,管理團隊急急溜走,員工四散,保安人員也走得無影無蹤,蘋果日報大樓及印刷廠房大擺空城計。

根據以往二百萬加一經驗,可能有人利用空置的蘋果日報大樓和印刷廠房,做出轟動國際的大事情,例如在建築物內發生沖天大火災,然後嫁禍給對家。

香港政府不能不防,可考慮要全面接管上述建築物,以策安全。

新聞來源連結:
https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=439440

局長話咗懷疑係黑金所以凍結 疑犯居然走去申請解凍, 國安法地位高於普通法, 法官都唔可以影響局長決定 

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-6-22 08:47 AM 發表
局長話咗懷疑係黑金所以凍結 疑犯居然走去申請解凍, 國安法地位高於普通法, 法官都唔可以影響局長決定 
根據報道,保安局不會解凍資金,蘋果日報將會關門,但隨之而來的問題可能將會更大(如上面帖文#1所講),政府要有所防範。

現在辭職無著數喎,又會有班死蠢辭職嘅?

真係要靠嗰千八萬先至有糧出?高層凍薪得唔得?

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-6-22 08:47 發表
局長已經成為香港最有權力的人。

唔係撐到底咩? DKLM

湯渣話可以調動壹傳媒嘅$去出糧,但呢班人會唔會做係另一個問題

成功瓦解左一個犯罪集團?😂🤣😆

去連登睇班曱甴好嬲好嬲又唔敢再暴動殺人,真人生一樂也

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-6-22 10:21 AM 發表
去連登睇班曱甴好嬲好嬲又唔敢再暴動殺人,真人生一樂也
KOL冼師傅最近指出,大家不要麻痺大意,黑暴勢力可能會以孤狼式引發個別重大事件(例如我在上面帖文#1所說)

引用:
原帖由 bbu2 於 2021-6-22 08:36 AM 發表

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/2021-06-22-07-43-09adgFMaPC.jpg

蘋果日報被政府凍結資金,及高層人員被捕後,一個反中亂港的龐大的傳媒王國轟然倒下。蘋果日報即將在一兩天內倒閉,管理團隊急急溜走,員工四散,保安人員也走得無影無蹤,蘋果日報大樓及印刷廠 ...
可能有人利用空置的蘋果日報大樓和印刷廠房,做出轟動國際的大事情.....

集體燒舊報紙囉!!
撐毒果嘅黃黑畜,而家手頭上最多係咩??
咪係舊報紙囉!!可能已經囤積咗過千萬份㗎啦!!
齊齊玩 - 撐蘋果燒報紙!!

超現實,樹倒黃絲散。。。

引用:
原帖由 bbu2 於 2021-6-22 08:36 AM 發表

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/2021-06-22-07-43-09adgFMaPC.jpg

蘋果日報被政府凍結資金,及高層人員被捕後,一個反中亂港的龐大的傳媒王國轟然倒下。蘋果日報即將在一兩天內倒閉,管理團隊急急溜走,員工四散,保安人員也走得無影無蹤,蘋果日報大樓及印刷廠 ...
點解冇糧出就辭職,點解唔可以為公義堅持下去,點解要咁現實,點對得住抗爭手足

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-6-22 09:43 AM 發表
現在辭職無著數喎,又會有班死蠢辭職嘅?
成四十部電腦比警方收咗去查,做得蘋果,十之八九都係反中亂港,有份寫稿既,電腦入面肯定有唔少會上身既證據

搏一搏辭職第時真係上身,砌詞狡辯唔關自己事

又無糧出而家唔走等幾時呀?

主題標籤 #保安局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]