• 瀏覽: 44,604
  • 回覆: 504
  • 追帖: 3
+17

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2021-6-21 06:39 PM 發表

仲有皮蛋閪, 把口好硬, 可能身在獃灣.
其實佢係米有讀寫障礙,佢寫D野一舊舊

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-6-21 06:36 PM 發表
最後結局,我估計係毒果停運遣散員工,再由工聯會及勞工署出面登記,遣散費由被扣押資金中撥出。
睇下政府鬆唔鬆手
可以定性毒果係反中亂港外國勢力既團體
甘,其員工是不是,參與分子先

即係美國在香港搞反中既公司,依家取締佢,幫反動公司打工,仲有無糧出既問題。。。。。

引用:
原帖由 john117 於 2021-6-21 06:04 PM 發表
壹傳媒董事會今日(21日)開會討論後達成共識,指由於公司欠缺資金營運,動新聞勢於周五(25日)晚11時59分停止更新,而周六(26日)將成《蘋果日報》最後見報日,之後便會停止運作。網上流傳一段《蘋果》的內部訊息,指由於公司資產被凍結,已就出糧一事,要求保安局解凍,可見《蘋果日報》已油盡燈枯,乾塘後連員工的薪金及遣散費能否支付都存疑,東網正向壹傳媒及勞工處查詢。

《蘋果》內部訊息在 ...
香討毒果轉貼乚去左邊?

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-6-21 06:13 PM 發表
除了大笑之外,真想不到還有什麼可以說。
可以說毒果員工抵L死

引用:
原帖由 estateman 於 2021-6-21 06:42 PM 發表

香討毒果轉貼乚去左邊?
勞工處

毒果員工不用愁,大把黃店爭住請啦,什麼黃色經濟圈好能勁架

糧支對啲黃人黎講最重要,冇糧支睇下佢地會唔會做義工啦。平時講到幾支持,最後冇糧支咪即散。最後盡地一煲,印200+1份保住面子啦。睇下佢地掃唔掃仲好啦

引用:
原帖由 john117 於 2021-6-21 06:12 PM 發表

我估5億係所有資產,
涷1800萬係流動資金
每個員工可拿5億。蘋果會印發限量版報紙size 5億元紙幣給各員工作工資。員工將來可在香港獨立民主國用,也受全球黃色產業支持。

無良知者有狼支吧🤔

引用:
原帖由 john117 於 2021-6-21 06:41 PM 發表

應該搵100個警察再上佢會計部搜文件
放心,呀sir 識做啦,之前毒果接受tbb 訪問,都話警察上到去好似知晒定要搬乜野走咁

2323名員工包唔包括班假醫護,假急救員,假記者,假傷者,演員同為糧支而參與暴動嘅真暴徒呢?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-6-21 06:10 PM 發表
慘慘豬
僱主無良,連累一眾員工無糧出,建議搵工聯會幫手

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]