• 瀏覽: 44,507
  • 回覆: 504
  • 追帖: 3
+17
又有借口走數,仲可以扮可憐!
肥佬黎真係會冇錢咩?睇吓有冇心比你啦!

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2021-6-21 06:31 PM 發表

泣全霉應該係用無糧出做借口,迫政府解凍果千幾萬啫
只要搵人爆佢5億係用得咪得, 仲要呃人無糧出

引用:
原帖由 john117 於 2021-6-21 06:04 PM 發表
壹傳媒董事會今日(21日)開會討論後達成共識,指由於公司欠缺資金營運,動新聞勢於周五(25日)晚11時59分停止更新,而周六(26日)將成《蘋果日報》最後見報日,之後便會停止運作。網上流傳一段《蘋果》的內部訊息,指由於公司資產被凍結,已就出糧一事,要求保安局解凍,可見《蘋果日報》已油盡燈枯,乾塘後連員工的薪金及遣散費能否支付都存疑,東網正向壹傳媒及勞工處查詢。

《蘋果》內部訊息在 ...
做得毒菓應該預咗啦!

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-6-21 06:19 PM 發表
轉貼員
今日啲轉貼員好似吾見哂

引用:
原帖由 MANSVERON 於 2021-6-21 06:34 PM 發表
又有借口走數,仲可以扮可憐!
肥佬黎真係會冇錢咩?睇吓有冇心比你啦!
Exact7ly

無糧支幾fit佢地無良知嘅原則,總算有個完美句號  

引用:
原帖由 john117 於 2021-6-21 06:04 PM 發表
壹傳媒董事會今日(21日)開會討論後達成共識,指由於公司欠缺資金營運,動新聞勢於周五(25日)晚11時59分停止更新,而周六(26日)將成《蘋果日報》最後見報日,之後便會停止運作。網上流傳一段《蘋果》的內部訊息,指由於公司資產被凍結,已就出糧一事,要求保安局解凍,可見《蘋果日報》已油盡燈枯,乾塘後連員工的薪金及遣散費能否支付都存疑,東網正向壹傳媒及勞工處查詢。

《蘋果》內部訊息在 ...
為良知戰到底,出糧不是一切。

👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼等呢1日太耐了

吓,乜蘋果員工唔係為咗反中害港冇糧支都同公司核爆都分開㗎?無糧支,佢哋都會無怨無悔去繼續作故仔去反中同破壞香港經濟繁榮!

最後結局,我估計係毒果停運遣散員工,再由工聯會及勞工署出面登記,遣散費由被扣押資金中撥出。

引用:
原帖由 ^guts^ 於 2021-6-21 06:34 PM 發表

今日啲轉貼員好似吾見哂
香討清靜好多

毒果執笠,唯一出路

引用:
原帖由 john117 於 2021-6-21 06:18 PM 發表
CY剛出律師信比壹傳媒嘅所有董事
係就好囉。。。。玩到班九西死都唔得掂。

可以用暴幣出糧。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]