• 瀏覽: 44,510
  • 回覆: 504
  • 追帖: 3
+17
引用:
原帖由 john117 於 2021-6-21 06:04 PM 發表
壹傳媒董事會今日(21日)開會討論後達成共識,指由於公司欠缺資金營運,動新聞勢於周五(25日)晚11時59分停止更新,而周六(26日)將成《蘋果日報》最後見報日,之後便會停止運作。網上流傳一段《蘋果》的內部訊息,指由於公司資產被凍結,已就出糧一事,要求保安局解凍,可見《蘋果日報》已油盡燈枯,乾塘後連員工的薪金及遣散費能否支付都存疑,東網正向壹傳媒及勞工處查詢。

《蘋果》內部訊息在 ...
做得蘋果日報D員工都吾方係好人。

引用:
原帖由 john117 於 2021-6-21 06:04 PM 發表
壹傳媒董事會今日(21日)開會討論後達成共識,指由於公司欠缺資金營運,動新聞勢於周五(25日)晚11時59分停止更新,而周六(26日)將成《蘋果日報》最後見報日,之後便會停止運作。網上流傳一段《蘋果》的內部訊息,指由於公司資產被凍結,已就出糧一事,要求保安局解凍,可見《蘋果日報》已油盡燈枯,乾塘後連員工的薪金及遣散費能否支付都存疑,東網正向壹傳媒及勞工處查詢。

《蘋果》內部訊息在 ...
無糧出呀,好慘豬豬呀。

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-6-21 06:13 PM 發表
除了大笑之外,真想不到還有什麼可以說。
happy together

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-6-21 06:19 PM 發表
乜唔係 Mark Simon 話有「供應商」想入錢去救亡架咩?咁 Simon 哥就好應該叫班員工去 d 「供應商」度提款咪得囉!
Mark哥袋晒啲💰走?

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2021-6-21 06:20 PM 發表

唔係啵,頭先查下係應該係動資金

如果有5億都唔出糧肥佬黎就真仆街喇
班黃絲曱甴抵9死

手足們又話白紙都買,而且要一百份?快d 出來頂住啦。

眾籌唯一解決方法,要搵個眾籌專家幫手

引用:
原帖由 cll4793 於 2021-6-21 06:23 PM 發表

根據一仔年報講,肥佬係有私人備用貸款額5億俾一仔做營運資金的 所謂5. X億應該係指肥佬的備用貸款,之所以點解凍結一仔1800萬就乾塘,因為肥佬嘅資產都凍結埋。
即係肥黎4月話比泣全霉果5億幾,由始至終都係講,無過到落泣全霉度,跟住又比警方凍結資產呀,咁真係抵執了

引用:
原帖由 john117 於 2021-6-21 06:28 PM 發表

如果有5億都唔出糧肥佬黎就真仆街喇
班黃絲曱甴抵9死
泣全霉應該係用無糧出做借口,迫政府解凍果千幾萬

佢哋應該唔介意既,為咗口中民主自由放棄個少少人工

毒果今舖⋯⋯真·收皮?

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-6-21 06:19 PM 發表
乜唔係 Mark Simon 話有「供應商」想入錢去救亡架咩?咁 Simon 哥就好應該叫班員工去 d 「供應商」度提款咪得囉!
Simon去左嘆世界啦, 仲理9班黃絲曱甴咩

買花生

多行不義必自斃⋯⋯幫兇都無好下場。

有職工盟幫緊你,幫緊你。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]