• 瀏覽: 33,393
  • 回覆: 128
  • 追帖: 1
+22
引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-6-21 07:57 PM 發表
典解報導唔直接話係輻射洩漏,係話臨界事故咁文雅嘅
同呆彎佬果啲快樂缺氧,校正回歸,同出一脈。

美國最近不斷對中國作核攻擊威脅,想以這舊聞來嚇怕中國人嗎?若真如此,相信國家會照顧好,要這樣被殺害也避不了,對等報復以弋換和平將是我的遺願。

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-6-21 07:57 PM 發表
兩樣野

臨界事故類似將人擺入反應堆。

引用:
僅供參考:
https://zh.wikipedia.org/wiki/临界事故
"臨界事故(英語:criticality accident)是核反應堆發生鏈式反應導致功率失常激增引起的事故。事故中濃縮鈾裂變材料中的鏈式反應能產生強烈的中子輻射,對人類傷害極大,並且會在周圍環境中引發感生放射性。臨界或超臨界核裂變一般發生在反應堆堆芯內部或實驗中。
雖然臨界事故危害較大,但是它一般達不到原子彈的設計條件,因此一般不會引發核爆炸核反應產生的熱量可能會讓核材料膨脹,因此幾秒之后材料又將處于亞臨界狀態,反應停止。在原子能的發展歷程中,在反應堆外收集核裂變材料的時候曾經發生過60次臨界事故,其中一些事故導致離事發地點較近的人員因接受了過量的輻射而死亡。不過,沒有一宗事故引起過爆炸。.............."

日本人真壞

引用:
原帖由 奶少 於 2021-6-21 04:48 PM 發表
點解要佢受苦咁耐?
咁嚴重既核輻射好少見 期間既醫學實驗我估唔會少
吾洗估
好聽叫實踐核事故醫治方法
難聽D叫實驗
患者遭受呢個劑量輻照
基本理論上可以斷定已經死亡
如果話早期醫治係抱有一絲奇跡希望
同病人尚有意識同活動能力
去到中後期成個肉體已經嚴重瓦解應該明白係回天乏術
企係人道立場應該要比佢安樂死
因爲呢類事故病例本身極度罕有
當初佢送去果間醫院同佢個主治醫生
都係日本最頂級
期間係佢身上實踐左好多理論性療法
只可以講患者太慘同有關主要醫療人員真係冇乜人性

引用:
原帖由 少洛 於 2021-6-21 06:15 PM 發表

其實應該一早放佢走,d家人仲要救....真係有仇,換轉佢地瞓響床上可能一早自殺,咩叫"渡日如年" 我諗傷者先體會到

我之前係聽youtube個腦洞烏托邦講,自己唔睇上網搵資料睇
都十成無得救,安樂地去才是福。日本731一貫做法,就系做埋成個報先比佢去。啲皮好似雪糕甘luck。正常人屋企人都第一時林到要為佢滅除痛苦啦。

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2021-6-21 09:01 PM 發表

都十成無得救,安樂地去才是福。
我睇小烏(個youtuber)講,其實已經同佢換過血,不過佢體內幅射太多,換完都冇用,其他真係冇得救...

明知冇能力醫仲搶救,即係折磨佢足83日

支持安落死

唉。

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2021-6-21 04:37 PM 發表
1999年發生的事,到今天先傳到來香港嗎﹖
真相係會遲幾十年 , 過多30 40年先知原來肺炎係美國發生 , 年年幾十萬當流感唔公報

現有醫療技術係對染色體失序束手無策,而延治八十數天為啥?其背後目的不可言喻....

唔好話我諗野偏,當地接種疫苗事故頻生,背後咪又測算人體接受疫苗最大程度或逆向工程

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-6-21 07:54 PM 發表
呢D警世新聞,香港電視台喺唔會播嘅。因為喺日本發生。如果喺大陸發生就連續播一個月。
TV冇,
但報紙有好簡單報導, 話有人受傷,
給我的印象是倒瀉嘢, 造成污染,
廿年後無意中上網才知道咁大劑!

小日本愛面子, 蠱蠱惑惑, 講D唔講D, 絕對有可能.

好恐怖!!!
好難想像點挨83日,其間受盡幾多痛苦同折磨!!

雖然好討厭日本呢個國家
都希望死者安息
唉。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]