• 瀏覽: 1,896
  • 回覆: 57
本港去年生育率只有0.87,全年只有約43,000個嬰兒出生,較前年下跌18.5%,
是本港有紀錄以來首次出生人數低於死亡人數。

再過20年,本土香港人應該絕種了

新聞來源連結:

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210621/mobile/odn-20210621-0621_00176_261.html

引用:
原帖由 中秋奇怪駱駝 於 2021-6-21 01:56 PM 發表
本港去年生育率只有0.87,全年只有約43,000個嬰兒出生,較前年下跌18.5%,

新聞來源連結:

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210621/mobile/odn-20210621-0621_00176_261.html
好丫,香港重唔夠D黃絲巨嬰咩?

調轉頭諗,港府亦無良策谷b,
有無生仔津貼
有無產後託管
呢基本問題搞掂先算啦

啲樓幾貴呀?啲人唔生或生得少係理所當然.Anyway,果啲奶下呀耶屎眼有大屋住有花王有管家有司機就緊係唔理解啦

其實係好事,世界所有危機都來自人口太多,如世界人口減至10億,所有問題解決!

不過呢件事唔會發生!

每日150年單程, 什麼家庭團聚,即係在大陸先養咗幾年,慳咗香港幾年納稅人嘅$,唔錯

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-6-21 02:16 PM 發表
每日150年單程, 什麼家庭團聚,即係在大陸先養咗幾年,慳咗香港幾年納稅人嘅$,唔錯
仲有專才,優才計劃...
好多碩士,博士生來港發展...

八十年代有「兩個夠哂數」,九十年代有「德哥」。依家又話生得少,一時一樣。

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-6-21 02:16 PM 發表
其實係好事,世界所有危機都來自人口太多,如世界人口減至10億,所有問題解決!

不過呢件事唔會發生!
要靠加強版肺炎。

地產商話要,囤地囤積貨尾呀嘛。

應控告杜蕾斯封精
再控告偉哥殺精

更應告埋日本av呃精

說明而家的性教育失敗囉,唔知邊個教到班靚白痴咁,d精係擺條女個口度當維他奶飲,或疴去屎渠度,咁邊生到仔架

重有4萬幾隻曱甴出來獻世

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-6-21 02:16 PM 發表
咪係囉,團聚都要睇有無能力,唔係話佢要就要俾佢.Anyway,內地有咩唔好要嚟團聚呢?返去團聚話唔定更化算呢

引用:
原帖由 中秋奇怪駱駝 於 2021-6-21 01:56 PM 發表

新聞來源連結:

港男惡夢
又少咗啲處女新貨應市

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]